Commercial Bank Qatar Masters – Day One

Blogg

Flera svenskar i toppen

Björn Åkesson och Kristoffer Broberg är i toppen efter första rundan av Commercial Bank Qatar Masters. Men de var inte de enda svenskarna som spelade bra.

Text: Jesper Johansson • 2016-01-27 Uppdaterad 2016-01-27

Första rundan av Commercial Bank Qatar Masters på Doha GC spelades redan under onsdagen och flera svenskar är med i toppen.

Tidigt under onsdagen spelade Kristoffer Broberg och gick runt på -5 (67) vilket räcker till en delad sjätteplats. Svensken gjorde fem birdies och en bogey de sista nio hålen.

Men bäst av alla svenskar spelade Björn Åkesson. För två veckor sedan kom han delad trea i Sydafrika och även den här tävlingen är han med i toppen. Dagens rond började han med fyra raka birdies och efter första nio (vilket för honom var de nio sista hålen) låg han -6. Den fina första halvan hade han svårt att upprepa trots en birdie på hans tionde hål.

En bogey på det sjuttonde hålet gjorde att Malmösonen ligger delad trea, ett slag bakom ledarduon.

En duo som består av Pablo Larrazábal och Louis Oosthuizen. De båda startade tidigt vilket kan ha gett dem en fördel då de inte behövde spela i de värsta vindarna som kom mot eftermiddagen.

 

Vackraste slaget under den första rundan stod 21-årige sydafikanen, Haydn Porteous, som avslutade med eagle, par, eagle.

Så här ligger svenskarna till efter den första rundan. Som det ser ut nu kommer de som går på par eller bättre få spela de sista två tävlingsdagarna. En bra start för de flesta svenskarna, med andra ord.

Flera svenskar i toppen

”Halva miljonen har gått till omkostnader”


Text: Jesper Johansson • 2016-01-27
BloggTournytt
Scroll to Top