För stora uppoffringar fick Karlsson att sluta
2012 vann Lee Westwood Nordea Masters på Bro Hof. Robert Karlsson blev bäste amatör. //Foto: Göran Söderqvist

För stora uppoffringar fick Karlsson att sluta

Livet som proffs är inte alltid enkelt. För Robert Karlsson blev det för mycket och nu väljer han att trappa ner, trots att han bara är 27 år.

Efter fyra år på universitet i USA och spel på den kanadensiska PGA-touren hade 27-årige Robert Karlsson chansen att kvala in till Web.com Tour.

Men Robert Karlsson valde att avsluta sin satsning mot att nå de högsta tourerna i världen.

– När jag kom hem efter säsongen i höstas märkte jag att jag inte kunde slappna av. Hjärnan gick på högvarv hela tiden, berättar Robert Karlsson för Östra Småland.

Priset Robert Karlsson betalade för att vara en profesisonell golfare var för högt. Han kände att han inte hade någon bas att återvända till och att han tappat hela sitt sociala liv. 

– Jag har gett 100 procent till golfen och inte brytt mig om hur jag egentligen mår. Det var det som kom i fatt mig när jag kom hem den här gången. 

 

Mentalt mådde jag riktigt dåligt

 

Kalmarsonen spelade sin karriärs bästa golf under 2015 men ändå mådde Robert Karlsson dåligt.

– Mentalt mådde jag riktigt dåligt och det hade inte spelat någon roll om jag vunnit penningligan eller spelat på PGA. Jag hade tagit det här beslutet ändå. 

 

Känslan lämnade inte Karlsson utan han beslutade att flytta hem till Sverige. Till tidningen Östra Småland säger han att han nu mår betydligt bättre.

– Jag känner mig lugnare. Jag har haft hjälp av landslagsledningen och vänner här hemma. När man är i den negativa spiralen är det svårt att klara det själv. Jag hade inte klarat av det själv i alla fall. 

 

Suget för att spela golf är, enligt Robert Karlsson, väldigt lågt och om han ska ta upp det igen är det med andra prioriteringar.

– Det är mycket möjligt att jag vill spela igen men då kommer jag börja om från grunden och prioritera andra saker än golfen först. Det är rätt naivt när jag tittar tillbaka. Jag gav allt för golfen och struntade egentligen i allt annat, säger han. 

 

Istället för golf arbetar nu Robert Karlsson som marknadsansvarig för den lokala idrottsklubben IFK Berga. 

Har du offrat något för golfen?
Ja
68
44
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!