14 oartiga saker som sker på golfbanan

14 oartiga saker som sker på golfbanan

Det finns många saker vi stör oss på hos våra medspelare och saker vi själva borde förbättra. Här är 14 saker som ofta blir fel.

Att gå i någons puttlinje eller glömma att sätta tillbaka flaggan på föregående hål är saker som kan irritera vilken golfare som helst. Golf Digest har sammanställt en lista över saker som alla golfare borde tänka på.

 

1. Kom i tid

Att komma 15 minuter innan en starttid förstör inte bara för dig. Förseningar kan förstöra för en hel rad av golfare som har starttid efter. Respektera dina med- och motspelare.

 

2. Använd inte för många bollar

Om du är själv på övningsgreen är det bara att köra på. Använd hur många bollar du vill. Men om det är fler som vill öva samtidigt bör du inte ha med dig fler än två bollar. Ta inte upp onödig plats.

 

3. Sätt tillbaka flaggan

Det kan hända den bästa att glömma sätta tillbaka flaggan efter ett avslutat hål. Den förste att putta klart bör genast ta upp flaggan för att slippa jogga tillbaka för att sätta i den med irriterande spelare redo för inspel.

 

4. Ta med flera klubbor till tee

Att stå på tee och inse att man håller i fel klubba är inte bara irriterande för dig. Se till att slippa gå tillbaka till bagen för att hitta rätt klubba genom att ta upp flera till utslagsplatsen.

 

5. Leta inte för länge

Självklart ska du leta efter den boll som försvunnit. Men leta inte mer än fem minuter. Inse att bollen är borta och fokusera på att slå ett rakare slag nästa gång. Spara tid genom att slå en provisorisk om du är osäker.

 

6. Prata inte med andras bollar

Jordan Spieth har en god relation med sin egen boll och hjälper den ofta att hitta rätt. Men han pratar inte med andra spelares bollar. För den frustrerade golfaren är det ofta otrevligt att höra en medspelare be bollen att "komma in", "sitta" eller "rulla på".

 

 

7. Stå inte bakom den som puttar

Även om det underlättar för dig att se en annan spelares linje bör du inte stå bakom och se hur han siktar. Det kan störa din medspelare i hens försök att sänka den där fem meter långa birdie-putten.

 

8. Gå inte heller i någons linje

När skor med spikar var vanligt kunde ett felsteg göra märken som försvårade puttningen. Men bara för att du har plastspikar innebär inte det att det är rätt att gå i någons linje. 

 

9. Lämna bagen utanför utslagsplatsen

Dels finns det en risk att du gör märken på utslagsplatsen (som du en annan runda kan irritera dig på). Och dels kan det störa andra spelare som ser en bag i periferin.

10. Bär inte bagen på green

Bara för att du har bärbag innebär det inte att du ska gå överallt. Även om den extra vikten inte gör att det blir märken är det väl dumt att riskera det? Så jobbigt är det inte att gå runt.

 

11. Förstör inte gräset

Om det finns en möjlighet att slå från gräs på din driving range bör du se till att inte sprida ut torvorna. Gör dem på rad. När du spelar på banan bör du också se till att lägga tillbaka torvorna då det hjälper gräset att återhämta sig.

12. Ge upp om du ligger efter

Även om du har en teoretisk chans att vinna matchen kan det vara klokt att ge upp. Spara både din och din motståndares tid genom att artigt säga att det inte var din dag och att du vill ha revansch en annan runda.

 

13. Kolla inte i telefonen för mycket

Helst bör du inte titta i telefonen alls. Men om du vill meddela kompisarna i bollen bakom om din birdie eller för score i mobilen bör du inte slentriankolla Instagram och Twitter samtidigt. Njut av naturen och en skön runda med kompisarna istället.

 

14. Ge bort puttar

Det här är en sak som gäller åt båda hållen. Ge bort puttar som är 30 centimeter långa för att dels vara artig och för att snabba på spelet. Men är en putt två meter bör den inte ges bort. Risken finns att man vattnar ur den fina gesten.

 

 

 

Om det skulle vara så att du möter en golfare som gör något av ovanstående kan UFC-fightern Luke Rockhold ge dig några snabba tips på vad som kan göras.

Känner du igen problemen?
Ja
191
37
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!