KRÖNIKA: Hur många svenskar kan vi få med i Ryder Cup?

KRÖNIKA: Hur många svenskar kan vi få med i Ryder Cup?

Vi har fått en bättre start på herrarnas golfår än på länge och det under ett Ryder Cup-år.

Det hade kunnat bli en svensk drömhelg.

Det kan bli ett svenskt drömår – ett golfår som dessutom har ett Ryder Cup i höst.

Henrik Stenson kämpade inte bara mot en storspelande Rickie Fowler utan också mot ett svullet knä och en överansträngd, felbelastad fot. Man måste nog säga att Stensons insats var femstjärnig med tanke på omständigheterna och jag är extremt positivt överraskad. Inte för att jag tvivlat på Stenson potential, den är sedan länge beyond doubts, men att han skulle spela så här bra i första tävlingen efter operationen trodde jag faktiskt inte. Och jag har kanske aldrig sett honom så bekväm runt och på greenerna som han periodvis var i Abu Dhabi. 

Betydelsen av insatsen i veckan är ju lite mer svårbedömd, en tävling är inte mycket att bygga någon trovärdig analys på.. 

Men jag vill ju gärna tro att han förberett sig bra och skött sig efter operationen och att Henrik fortfarande utvecklas trots att han snart är lika gammal som jag var för några år sedan. 

Det kommer han att behöva göra för att vinna.

Rickie Fowler har tagit tre tunga titlar senaste året via Players, Deutsche Bank, Scottish Open och nu Abu Dhabi. Han har nog inte tänkt att släppa iväg Spieth, McIlroy och Day lättvindigt.

Stenson, Justin Rose och Bubba känns som de tre övriga naturliga utmanarna men framtiden får väl ge oss svar. Det brukar ju poppa upp åtminstone något nytt namn varje säsong och varför inte tvåan helgen Thomas Pieters.

Att inte David Lingmerth vann på PGA West kändes märkligt. Han spelade bättre än Dufner sista dagen och kändes starkare när det gick till särspel. 

Men det krävs så lite för att det ska gå "fel" väg och det något slutna bladet i träffen från ruffen tredje gången han spelade 18:e den här söndagen gav Dufner en i och för sig välförtjänt seger. 

Men David kändes tryggare och vassare även om det inte räckte just den här gången. 

Ändå en styrkedemonstration av Lingmerth som inte varit utanför de 15  främsta hittills i år.

 Några ord om Peter Hanson som haft några struliga år. Men segern i Kina när han tog ner Rory McIlroy dyker då och då upp på min näthinna och skingrar mina tvivel kring Hansons väg tillbaka.

Jag vet vad han kan och det gör förhoppningsvis han också.

Han gjorde en helgjuten om än inte perfekt insats i Abu Dhabi och en delad elfteplats tror jag ger skånepågen en rejäl dos råg i bagen.

Tvi tvi ta i trä att han bara får vara frisk så tror jag vi har en kandidat till Ryder Cup i Hanson senare i år.

 Stenson är naturligtvis given där och Lingmerth håller på att ge sig själv en riktigt bra start på den målsättningen som han uttalade förra säsongen.

Visst vore det kul med tre, fyra svenskar i laget på Hazeltine i svensktrakterna i Minnesota?

Eller är det att drömma för högt?

Vad säger Alex Norén och Kristoffer Broberg?

 

Vi får minst tre svenskar i Ryder Cup-laget
Ja
42
86
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!