Lingmerth: ”Krävs ännu en bra rond”

Lingmerth: ”Krävs ännu en bra rond”

Efter 62 slag tredje dagen har svensken häng på ledande Dufner

Efter en delad 15:e plats och en delad 13:e på Hawaii i säsongsinledningen har David Lingmerth visat att formen är bra. Under tredje dagen av CareerBuilder Challenge på PGA West, ett par timmars bilväg öster om Los Angeles, visade svensken att han har ytterligare en nivå. På den mest lättscorade banan Tournament Course gick han tio under par, ett resultat som matchades av amerikanen Kevin Na.

– Det var gott att få lite ut av ronden idag. Jag har spelat bra hela veckan men inte scorat så bra som jag hoppas. Idag flöt det på lite bättre, berättar Lingmerth för Svensk Golf. 

Efter fyra hål tredje dagen var Lingmerth ett under par men sedan började det hända saker. Han gjorde sex raka birdies från hål 14 (han startade på tian) och fyllde sedan på med eagle på fyran och ytterligare en birdie på sjuan.

– Jag lyckades sätta ett par puttar och en chip för eagle och utöver det var det bra spel från tee till green, berättar David.

Nu är han fem slag bakom ledande amerikanen Jason Dufner men på något tuffare Stadium Course är det inte säkert att Dufner kommer att fortsätta producera birdies i samma takt som tidigare. Mellan sig själv och ledaren har Lingmerth samtidigt Jamie Lovemark (-21) samt Adam Hadwain (-20).

Jag har fortfarande många slag til ledningen så det krävs ännu en bra rond i morgon. Jag ser fram mot det.

Två svenskar till klarade kvalgränsen som drogs vid nio under par. Jonas Blixt är delad 48:a på tio under medan Freddie Jacobson är nio under på delad 63:e plats.

Carl Pettersson och Henrik Norlander var båda åtta under par och missade med ett snöpligt slag.

Ställningen

Se sammandrag från tredje ronden nedan 

 

Lingmerth hämtar in Dufner och vinner
Ja
18
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!