”Vi vill också spela i shorts”

Jordan Spieth hoppas att PGA-touren hänger på shortsrevolutionen.

”Vi vill också spela i shorts”
Jordan Spieth ser gärna att PGA-touren hänger på i "shorts-revolutionen". FOTO: Scott Halleran/Getty Images

Kaptenen för "myteriet" Darren Clarke tränade givetvis i shorts under inspelsrundan i Abu Dhabi. FOTO: Andre Redington/Getty Images

I går blev det klart att herrarna på Europatouren får spela träningsrundor och pro-am i shorts.

Världsettan Jordan Spieth – som befinner sig i Abu Dhabi för att spela veckans tävling i Europatouren – hälsar nyheten med glädje. Han sörjer bara att han fick höra nyheten för sent på onsdagsmorgonen.

– Jag önskar att mitt hotell låg närmare. Då hade jag åkt och hämtat mina shorts, sa han till pressen efter onsdagens träningsrunda.

Annars är han enbart positiv:

– Alla verkar gilla det. Jag har inte hört en enda person, en enda spelare som klagat. Det är grymt. Jag hoppas vi får se det även på PGA-touren!

Som vi tidigare berättat är det Darren Clarke som varit lite av en ledare för "shorts-revolutionen", en justering av klädkoden som vi kanske inte sett slutet på ännu. Darren tränade givetvis i shorts och andra spelare menar att det kan bli kläderna som gäller även på tävlingsdagen.

– Kanske. Varför inte? Det beror på om killarna känner sig bekväma eller inte. Jag tycker inte att det tar något ifrån sportens tradition eller etikett, sa Rory McIlroy till reportrarna.

– Vi kommer inte att gå ut och spela i shorts under British Open om det är tio grader. Men när vi spelar i länder med riktig hetta är det så mycket mer komfortabelt.

Nyheten om Europatouren och shortsen gav massor av kommentarer på vår Facebook-sida. Men varför inte utnyttja kommentarsutrymmet här nedan och tyck till: Är det OK med shorts även under tävling?

Jag spelar alltid i långbyxor!
Ja
78
329
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!