Fotbollsgolf är nu en del av SGF

Fotbollsgolf är nu en del av SGF

Svenska Golfförbundet expanderar. Och tar in footgolf i verksamheten.

Så här ser banan ut på Uppsala Fotbollsgolf.

Det framgår av ett pressmeddelande och där står det att SGF blir första golfförbund i världen som inkluderar footgolf (fotbollsgolf) i sin verksamhet.

– Det känns oerhört spännande att bredda vår verksamhet med den växande grenen footgolf. Det skapar en inkörsport till golfen som kan marknadsföras på nya platser och mot helt nya målgrupper. Dessutom ger det stora möjligheter för golfklubbar att utöka verksamheten och öka sina intäkter, säger Bo Bengtsson, SGF:s biträdande generalsekreterare.

Bo Bengtsson ser naturliga synergier med golfanläggningarnas ordinarie verksamhet:

"Footgolf kan kombineras med vårt utbildningskoncept Golfäventyret"

– Footgolf kan utövas på befintlig golfbana av personer utan förkunskaper. Footgolf kan dessutom enkelt kombineras med vårt utbildningskoncept Golfäventyret, med sina 30-, 50- och 100-banor för juniorer.

Footgolf har en internationell sammanslutning (FIFG) som omfattar 36 länder.

Svenska Golfförbundet har fått medlemskap i FIFG och ska nu arbeta för att det byggs footgolfbanor och arrangeras nationella tävlingar.

"Kan bli en folklig breddsport"

– Som footgolfspelare och -bandesigner är jag mycket glad över att SGF vill satsa på footgolf. Alla har någon gång sparkat på en boll och just detta enkla koncept gör att footgolf mycket väl kan bli en folklig breddsport, säger Tommy Svensson, en av initiativtagarna till sporten i Sverige.

 

Här kan du se fotbollsgolfsmatchen mellan Wayne Rooney och Rory McIlroy:

Bra beslut!
Ja
23
31
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  Igår
  TV: Se Brobergs slag som utsetts till junis bästa