Så många miljoner ger golfsverige till kampen mot cancer

Så många miljoner ger golfsverige till kampen mot cancer

Tävlingen Ett slag för Cancerfonden har nu funnits i 26 år. Totalt har Golfsverige spelat in 37 miljoner kronor.

Varje år engagerar sig flera klubbar i tävlingen Ett slag för Cancerfonden. Idén med tävlingen är att samla in pengar till kampen mot cancer och hittills har golfare runt om i Sverige samlat in 37 miljoner kronor.

Golftävlingen, som startade för 26 år sedan har under åren engagerat 304 klubbar och den senaste säsongen deltog 61. Ungefär 1 miljon kronor spelades in och för tredje året i rad var det Vara-Bjertorp GK som spelade in mest pengar då de kom upp i över 100 000 kronor.

Sara Brodahl, tf generalsekreterare på Cancerfonden.

Laholms GK är den klubb som totalt sett spelat in mest pengar till cancerfonden. Klubben, som deltagit i tävlingen sedan starten, har spelat in 2,4 miljoner kronor.
– Vi är otroligt tacksamma att golfare har skänkt de här pengarna så att vi kan fortsätta kampen mot cancer, säger Sara Brodahl, tillförordnad generalsekreterare på Cancerfonden och fortsätter:
– Det är roligt med ett engagemang som pågått under så många år. Forskning tar lång tid och är beroende av långsiktig finansiering.

Sara Brodahl säger också att det bästa sättet för golfspelare att motverka cancer är att just fortsätta spela.
– Dels de tävlingar och arrangemang som som bidrar till Cancerfonden, men också för deras egna hälsas skull. Att röra sig så mycket som golfare gör är väldigt bra för att själv motverka cancer.

Pengarna som skänks till Cancerfonden bidrar till flera saker.
– Pengarna går till cancerforskning. Det innebär flera aspekter. Man kan behandla cancer tidigare, forskningen för att stoppa cancer finansieras och metoder att upptäcka cancer skyndas på, säger Sara Brodahl.

Har du tävlat i Ett slag för Cancerfonden?
Ja
28
12
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!