Vass blågul avslutning

Vass blågul avslutning

Det blev ingen svensk seger i Joburg. Men väl en finfin tredjeplats av Åkesson och en sjundeplats av Carlsson.

De två bästa scorerna bland toppspelarna var svenska sista ronden av Joburg Open.

Björn Åkessons 68:a räckte till en delad tredjeplats medan Johan Carlssons bogeyfria 67:a dög till delad sjundeplats. 

Åkesson var med några hål kvar uppe i delad ledning och en tråkig chip-treputt från tjockt läge till vänster om green på sista hålet för bogey var naturligtvis inte vad skåningen önskat sig men totalt sett ändå en kanoninsats av Åkesson.

 

– Jag är besviken just nu över avslutningen och jag har haft svårt med hastigheten på greenerna hela dagen. Har fått rädda mig med puttar från en och två meter, framförallt sista nio. Det kommer säkert att kännas bättre om ett tag men just nu är det besvikelse, sa Åkesson efter ronden.

Ett slag mindre hade kvalificerat honom för The Open i sommar, de tre platserna togs nu istället av segraren Haydn Porteous, tvåan Zander Lombard och delade trean Anthony Wall, som gick före svensken på bättre världsranking.

För Johan Carlsson del blev det ännu en imponerande rond och den bogeyfria 67:an kunde ha varit ännu ett snäpp bättre.

– Jag är nöjd och skönt att få ett resultat. Jag tycker att jag spelat bra ett tag utan att få något för det. Jag fick lite för mycket spinn på några inspel sista nio men hade ett par puttar som var nära ändå. Jag ska spela alla tävlingarna i öknen nu och ser fram mot det, säger Carlsson.

Segraren Haydn Porteous avslutade i stil med ett mäktigt andraslag upp till mitten av green på 18:e och tvåputtade för birdie. Spelkamraten Zander Lombard gjorde samma sak och säkrade en ensam andraplats. Båda sydafrikanerna är därmed också klara för The Open på Troon i sommar.

– Jag kan inte beskriva med ord hur jag känner nu och hur mycket det här betyder för mig, sa den 21-åriga segraren efter sin seger.

– Jag har kämpat med min golf de senaste månaderna och hatten av för min coach Garth Milne för all hjälp. Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag är oerhört tacksam över alla dörrar som öppnas för mig nu, sa Porteous efteråt.

Jens Fahrbring avslutade med 73 slag och delade 53:a plats på tre under par.

Michael Jonzon blev 74:a på fem över totalt efter 75 slag sista dagen.

Slutställning

 

Det blir fler svenska ET-segrar i år än fjol
Ja
32
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!