Lingmerth två efter rekordjagande Singh

Lingmerth två efter rekordjagande Singh

En 16:e plats förra veckan antydde gryende form. Nu delar David Lingmerth nionde plats efter en bogeyfri rond första dagen.

Förra veckan berättade David Lingmerth för Svensk Golf att formen kämdes på väg. Under första dagen av Sony Open på Hawaii bekräftades det uttalandet. Lingmerth spelade snudd på klockren golf och med lite bättre utdelning på greenerna hade scoren varit ännu bättre än de 65 slag som noterades i kortet.

Svensken inledde direkt på tian med att driva upp i greenbunkern och därifrån spika upp bollen stendöd från 28 meter. Birdie.

Sedan följde en lång räcka med bra greenträffar och birdiechanser och Lingmerth missade bara två greener. När han rullade i birdien på sitt sista hål, nian, innebar det en rond på fem under par och en delad nionde plats.

Fem spelare delar ledningen på Waialae GC på 63 slag (-7). Bland dem finns ett namn som sticker ut en aning mer. Vijay Singh har inte vunnit på PGA-touren sedan 2008 men om den forne världsettan och trefaldige majorvinnaren skulle lyckas vinna på Hawaii skulle han bli den äldste segraren i PGA-tourens historia. Sam Snead var 52 år, tio månader och åtta dagar när han vann Greater Greensboro Open 1965, Singh fyller 53 år om fem veckor.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig den här veckan. Jag känner bara att jag spelar bra och vill ut och spela. Jag tycker att spelet varit bättre senaste tiden utan att jag fått resultat, sa Singh som bara haft två topp tio-placeringar de senaste tre åren, efter ronden.

Med sig i ledningen har fijianen den amerikanska kvartetten Ricky Barnes, Brandt Snedeker, Kevin Kisner och Morgan Hoffman. 

– Jag kommer att behöva driva bollen bättre under resten av veckan men mitt järnspel och wedgespel var fantastiskt idag, sa Snedeker.

Övriga tre svenskar i fältet har lite jobb att utföra under redagen om de ska få spela i helgen. Jonas Blixt, Carl Pettersson och Henrik Norlander sköt alla 71 slag och delar med det 102:a plats.

Dagens slag ser ni här nedanför. Engelsmannen Greg Owen hålade ut från fairway på det tuffa 12:e hålet för en eagle.

Ställningen

 

 

Vijay Singh kan fortfarande vinna på PGA-touren
Ja
18
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!