Snart kan du flytta in i Golfens hus
Golfens hus (till höger) ligger granne med klubbhuset på Stockholms GK. //Foto: Google Maps

Snart kan du flytta in i Golfens hus

Svenska Golfförbundet har installerat sig i RF:s lokaler i centrala Stockholm. Nu är det klart vad som händer med Golfens hus.

1975 lämnade Svenska Golfförbundet Östermalm i Stockholms innerstad för Danderyd, och 1997 var det dags att ta plats i den egna, nybyggda fastigheten som sedan dess har gått under namnet Golfens Hus.

Byggnaden ligger granne med Stockholms Golfklubb som är en av Sveriges äldsta 18-hålsbanor.

Nu har miljön bytts ut mot Stockholms innerstad.

11 januari gick flyttlasset till Idrottens hus vid Skanstull på Södermalm. Där återfinns SGF, 29 andra specialidrottsförbund, SISU och Riksidrottsförbundet.

"Vemodigt att lämna Golfens Hus efter nästan 20 år"

– Det är naturligtvis en smula vemodigt att lämna Golfens Hus efter nästan 20 år. Samtidigt är det med en stor portion optimism vi kliver in i helt nya lokaler som är anpassade efter vår verksamhet och ett modernt arbetssätt. Golfen är ett av Sveriges största specialidrottsförbund och utöver den idrottsliga satsningen arbetar vi aktivt med samhällsfrågor som hälsa, miljö, turism och jämställdhet. Att golfen nu kommer närmre övriga Idrottssverige innebär fördelar i form av kortare beslutsvägar och stora möjligheter att kunna utbyta erfarenheter och driva frågor tillsammans med RF och andra förbund, säger SGF:s generalsekreterare Gunnar Håkansson i ett pressmeddelande.

Foto: Google Maps
Svenska Golfförbundet har lämnat Golfens hus som kommer att konverteras till attraktiva bostäder.

SGF:s gamla kansli i förorten Danderyd har sålts och ambitionen är att konvertera huset till attraktiva bostäder.  

Det är ALM Equity som har förvärvat lokalerna.

"Vi har tidigare utvecklat grannfastigheten"

– Vi har tidigare utvecklat grannfastigheten och projektet Kevinge Strand med dess unika bostäder signerade Sandellsandberg. Läget är enastående och unikt och vi hoppas kunna komplettera området med ett fint tillskott bostäder, säger vd:n Joakim Alm i ett pressmeddelande. 

 
Nyfiken på hur SGF:s nya hem ser ut?

Kolla in den här filmen: 

Nu är kansliet på plats i nya fräscha lokaler i Idrottens Hus på Södermalm! Läs mer om nya stället på golf.se, http://golf.se/kansliet

Publicerat av Svenska Golfförbundet den 13 januari 2016
Jag vill bo granne med en golfbana!
Ja
45
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.