Veteranen kan än

Veteranen kan än

Två svenskar är delade tvåor i Joburg Open efter första dagen. Och en veteran visar att han håller än.

Det är över tre år sedan Michael Jonzon senast var topp tio i en Europatourtävling. Men efter första ronden i Sydafrika är 43-åringen delad tvåa efter en finfin 66:a på Royal Johannesburgs något tuffare östra bana.

– Alltid lika roligt att få till det. Det har känts ganska bra på inspelet under veckan men jag hade låga förväntningar då jag bara tränat inomhus i vinter, berättar Jonzon för Svensk Golf.

Torsdagens rond innehöll en eagle, fem birdies, en bogey och resten par och Jonzon är ett slag bakom ledande hemmaspelaren, Justin Walters, som också spelade östra banan.

Jonzon har två segrar på Europatouren, den första kom 1997 i Portugal och den senaste tolv år senare då han slog de två världsstjärnorna Martin Kaymer och Sergio Garcia i den senares hemmatävling i Castellon. Trots att det då gått tolv år mellan segrarna visade Jonzon enorm vinnarskalle när han satte upp bollen nära på sista hålet och tog segern trots tuffast tänkbara motstånd. 

Sedan segern har framgångarna dock uteblivit till stor del. Jonzon blev delad elva förra året i Danmark och potentialen eller högstanivån har aldrig varit Jonzons problem, snarar att dalarna blir lite för djupa och långa.

 

Foto: Getty Johan Carlsson visar att vinterträningen gett resultat

Nu är tävlingen bara ett varv gammal och säsongen är fortfarande ett ovisst papper för skaraborgaren. Antingen blir det spel på CT alternativt att han förösker spela och göra det bra på de få ET-tävlingar han kommer in i via ranking eller inbjudningar. Jonzon var sist in i den här veckans Joburg Open.

– Vi får väl se vart säsongen bär utav. Jag är ju inte hundra procent i huvudet att bara spela CT och det måste man vara för konkurrensen är hård även på CT.

Ytterligare en svensk delar andraplatsen med Jonzon och fyra andra spelare. Johan Carlsson visar att spelet finns där tidigt denna säsongen. 29-åringen hade tendenserna redan förra veckan då tyvärr vissa sekvenser kostade mycket. Göteborgaren har jobbat hårt i vinter och är nöjd med sin utvecklingskurva.

– Jag har jobbat mycket med helheten inför den här säsongen och försöker verkligen att inte lämna något åt slumpen. Mentalt och tekniskt känns det som jag har tagit störst steg och det är kul att äntligen få ut ett bra var på pappret. Det känns som jag har spelat bra tidigare men inte fått ut det, berättar Johan Carlsson, som också spelade östra banan.

På delad 38:e plats återfinns Jens Fahrbring och Björn Åkesson, båda två under par.

Ställningen

 

Michael Jonzon kan fortfarande vinna
Ja
23
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!