Rekordjakten

Rekordjakten

Världsettan visar inga tecken på rostighet efter helgerna. Nu tuffar Jordan Spieth på och trots att han inte är helnöjd jagar han ett av PGA-tourens tuffaste rekord.

Den som trodde att världsettan, Jordan Spieth, eventuellt skulle kunna tänkas vara lite ringrostig och mätt efter alla helger kan glömma det. Efter två ronder på Kapalua och Tournament of Champions är han 16 under par och i fyraslagsledning.

– Vi har haft bra väder och jag hade några bra träningsdagar inför den här veckan. Men jag kanske inte trodde att jag skulle spela riktigt så här bra första tävlingen för året. Men jag har spelat par-femmorna och de korta par-fyrorna väldigt bra hittills, sa en nöjd Spieth efter 64 slag andra dagen.

Med sina 16 under par efter två dagar är Spieth halvväggs till att nå ett av de tuffaste rekorden att slå på PGA-touren. Under 2003 just på den här banan gick Ernie Els 31 under par och räknekunniga förstår vad Spieth behöver göra för att nå Els siffror. Steve Stricker har rekordet efter 72 hål på 33 under par men det var i en tävling som sträckte sig över fem ronder.

– Jag är 16 under par nu så det är klart att det går men det kommer att bli tufft. Jag vet inte hur vädret ska bli men det är lågt och jag visste inte ens om någon nått 30 under på PGA-touren. Det är ett kul mål att ha och det skulle bli väldigt stressfri avslutning om jag skulle nå rekordet, sa Spieth ironiskt efter ronden.

Världsettan har naturligtvis konkurrenter i tävlingen och fyra slag bakom finns landsmännen Kevin Kisner och Patrick Reed tillsammans med argentinas Fabian Gomez, alla tolv under par.

Reed har spelat de två första varven med Spieth och han vet vad han behöver göra för att kunna utmana kompisen i helgen.

– Jag måste spela lika bra som första dagen. Slå upp några nära och få lite enkla birdies och undvika misstag.

Spieth var självfallet nöjd efter halva tävlingen men samtidigt lite självkritisk.

– Jag är inte i topform, jag missar många av mina mål på banan men här kommer jag undan med det. På en tufft uppsatt majorbana skulle jag hamnat i trubbel. Det innebär inte att jag med automatik hade varit fler under par men det beskriver lite hur skillnaden är på banor.

Svenske David Lingmerth är på 20:e plats i det 32 man starka fältet efter två raka 71-ronder, fyra under par.

Ställningen

Jordan når Els rekord på Hawaii
Ja
17
38
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!