Tommy Billberg och Mats Hallberg gör studioprogram för PGA-touren.

Artiklar

Bekanta ansikten – ny kanal

I kväll kliver de in för att göra det första studioprogrammet. Vi tog ett snack inför premiären.

Text: Michael Åhman • 2016-01-07 Uppdaterad 2016-01-07

RUTINERADE

Tommy Billberg har kommenterat 3.250 timmar livegolf sedan 2007, däribland 21 majors. Tommy är utbildad PGA-instruktör, tränare i svenska PGA och har varit klubbchef i nio år. Spelade handboll under många år.
Mats Hallberg debuterade i TV 1993 vid British Open och har kommenterat i 14 år. Mats blev golfproffs 1984 och har spelat ca 200 tävlingar på Europatouren. Han har också varit landslagscoach på SGF och instruktör på Nyköpings GK.
CMores övriga golfteam består av Maria Söderfeldt, Wille Schauman och Peter Ahnberg.

Tommy Billberg och Mats Hallberg är verkligen inga duvungar när det gäller att kommentera golf.

Men när PGA-touren i dag kommer till Kapalua på Hawaii för att spela Hyundai Tournament of Champions så är det ändå en sorts premiär för duon.

– Det känns inspirerande, roligt och lite spännande också eftersom det är premiär i ny kanal och ny studio, säger Tommy Billberg, som precis som kollega Hallberg värvats över till CMore inför året. 

Kanalen har – som vi tidigare skrivit om – inte bara köpt rättigheterna för PGA-touren utan också för web.com och Champions Tour. 

– Vi kommer att ha studiosändning varje speldag. Sändningarna blir lite olika långa, beroende på om vi har gäster eller inte.

Vad kan vi som tittare förvänta oss av era sändningar – förutom en ny studio?

– Mer fokus på de svenska spelarna. Vi kan inte styra kameramännen på plats, men vi kan plocka upp mer, göra fler intervjuer med svenskarna, säger Tommy.

På Hawaii blir det därför fullt fokus på David Lingmerth. Han är ensam svensk bland de 32 spelare som kvalat in för att spela helgens tävling på Kapaluas Plantation Course.

Handen på hjärtat: Det hade väl varit skönare att vara där än att sitta i en studio i Sverige?

– Ha ha ha. Självklart, Hawaii är inte alldeles fel, speciellt inte den här årstiden. Men jag tror att både vi och tittarna kommer att känna det även genom tv-bilderna.

Bekanta ansikten – ny kanal
Ungefär så här kommer CMores golfstudio att se ut i kväll när det är premiär. (Bilden är en illustration).

Så ser du gratis golf-tv efter nyår


Golf på TV 2016: Allt du behöver veta


GOLF PÅ TV: Här är veckans sändningar


Text: Michael Åhman • 2016-01-07
ArtiklarTournytt
Scroll to Top