5de482b5dfa5a

Artiklar

Golf Digest re-lanseras i ny kostym

Svenska Golf Digest fyller 30 år 2016. Lagom till jubileet kommer Egmont Publishing att re-lansera magasinet i ny form och med vässat innehåll. Tidningens nye chefredaktör Oskar Åsgård berättar om förändringarna.

Text: CM Hellsten • 2015-12-23 Uppdaterad 2015-12-23
Golf Digest re-lanseras i ny kostym

För några veckor sen kom årets sista nummer av Golf Digest Sverige ut, med bland annat den heta rankingen över Sveriges 50 bästa golfbanor.

Nästa gång Golf Digest landar i brevlådan eller du plockar upp den i tidningsstället är det ett nytt, uppfräschat magasin som du öppnar. Egmont Publishing som ger ut Golf Digest har under hösten jobbat med att göra om tidningen inför 2016.

Ny chefredaktör för Golf Digest är Oskar Åsgård, som jobbat för Svensk Golf sen 2007 och de senaste åren bland annat varit tidningens utrustningsredaktör.

– Det känns mycket spännande. Golf Digest är ett tungt varumärke i golfvärlden och det är en väldigt inspirerande uppgift att få jobba med den svenska upplagan av magasinet framåt, säger Åsgård.

 “30 procent mer skön läsning i varje tidning”

Golf Digest re-lanseras inför 2016, vad är det som händer?

– Vi har gjort en ordentlig genomgång av tidningen och resultatet är en kombination av att vi vrider och vässar vissa existerande delar ytterligare och introducerar ett par nya grepp. Det första som läsarna kommer märka är att tidningen känns mycket matigare. Vi går från elva till sju nummer per år, men varje nummer blir 132 sidor. Dessutom trycker vi nästa år på ett tjockare papper, vilket kommer ge en skön kvalitetskänsla. Priset per lösnummer kommer också höjas till 99 kronor, vilket motiveras av att vi ger läsarna ungefär 30 procent mer skön läsning i varje tidning. Och även om det är färre nummer så kommer de att ges ut när vi tror att läsarna är som allra mest golfsugna, så från mars till september publiceras sex nummer.

“Det ska verkligen kännas som en svensk upplaga av Golf Digest”

Berätta om några innehållsmässiga nyheter?

– En viktig ingrediens blir en tydligare satsning på svenskt material. Tidningen består ju av en del översatt material från den amerikanska upplagan och det är en styrka, eftersom det ger kontakt med vissa superstjärnor vi annars inte hade fått tid med. Men samtidigt ska det verkligen kännas som en svensk upplaga av Golf Digest och den känslan kommer vi jobba hårt för att förstärka. Ett exempel är en ny golfakademi som vi lanserar, där två av Sveriges absolut vassaste tränare kommer bjuda på en riktigt djuplodande lektionsserie som jag är övertygad om kommer bli väldigt uppskattad. Vill du förbättra din golf nästa år, få ner handicapen under den där drömgränsen, har du nog inte råd att missa den faktiskt.

“En lyxig uppgift eftersom…”

Vad är ditt eget förhållande till golf?

– Tja, jag är nog en av så många som blivit sådär hopplöst förtjust i det här spelet. På det viset tror jag att jag är snarlik många av Golf Digests läsare, jag spelar, läser och följer mycket golf. Jag älskar själv att slå upp ett färskt golfmagasin och kasta mig ut bland berättelser och nyheter från golfens värld. Jag tillhör väl den grupp som även efter att ha slukat senaste numret av Svensk Golf och lusläst nyheterna på svenskgolf.se/wp ändå känner ett sug efter mer. Just det behovet tänker jag att vi ska vara med och fylla med nya Golf Digest. En lyxig uppgift eftersom vi får göra en tidning för alla som verkligen är passionerade med sin golf.

Golf Digest re-lanseras i ny kostym
Oskar Åsgård – Golf Digest nye chefredaktör.

Sen 1 maj 2015 ägs även Svensk Golf av Egmont Publishing.

Tobias Bergman fortsätter som chefredaktör för tidningen och är också ansvarig utgivare för alla Egmonts golftidskrifter.

“Omgörningen av Golf Digest kommer göra skillnaden mellan tidningarna tydligare och det är förstås viktigt”

Hur kommer det att fungera med två golftidningar i samma förlag?

– Bra tror jag eftersom de har lite olika profil. Svensk Golf är ju en väldigt bred tidning i sitt tilltal, vi skriver till alla Sveriges golfare och där ryms många olika personligheter. Omgörningen av Golf Digest kommer göra skillnaden mellan tidningarna tydligare och det är förstås viktigt, säger Bergman.

Första numret av nya Golf Digest kommer ut 1 mars 2016.

 

Nu finns topp–50–rankingen ute


Snart vet vi vilken bana som är bäst i Sverige


Här är Svensk Golfs nye tävlingskorrespondent


Sveriges hetaste tränare hjälper dig i Golfskolan


Touren – rena djurgården


Text: CM Hellsten • 2015-12-23
Artiklar
Scroll to Top