Fredrik Andersson Hed lägger av
Fredrik Andersson Hed med trofén i BMW Italian Open 2010 som blev hans enda seger på Europatouren under den 23 år långa proffskarriären. Foto: Getty Images

Fredrik Andersson Hed lägger av

Det blev en seger på Europatouren, två på Challengetouren och flertalet pallplatser. Efter det misslyckade Europatourkvalet i november stod det klart. Fredrik Andersson Hed blir golfpensionär. – I höst kände jag att motivationen att spela på Challengetouren saknades. Nu visste jag att antingen skulle jag ta mig tillbaka eller sluta, säger han till Laholms Tidning.

NYHETER. 43-årige Fredrik Andersson Hed blev golfproffs 1992 och har figurerat på Europatouren och Challengetouren i omgångar under karriären. Nu har han bestämt sig för att sluta med golfen. I en stor intervju i Laholms Tidning berättar han om beslutet och karriären.

Höjdpunkten kom 2010 när han vann sin första och enda seger på Europatouren efter seger i BMW Italian Open.

– Framför allt minns jag lördagens runda. Med fem hål kvar låg jag och Jimenez lika. Men jag gick de fem hålen på -3 och han på +3. Så till söndagen ledde jag med sex slag, säger Andersson Hed till Laholms Tidning.

Han följde upp segern veckan efter med en andraplats i BMW PGA Championship.

Efter att ha spelat på Challengetouren under 2015 gjorde han ett sista försök att ta sig tillbaka till Europatouren. Och han visste vad som gällde – kvalificera sig eller sluta. Han fick bara spela fyra av sex rundor i kvalet och missade kvalgränsen med ett slag.

– I slutet av rundan började jag tänka på att det kunde vara de sista hålen i karriären. Jag avslutade bra – birdie, par, birdie. På sista hålet rullade jag i en 20-metersputt uppför en platå. Ett bra slut, men jag missade cutten med ett slag. Det är ett svårt beslut att ta när man har hållit på i hela livet. Får man välja mellan alternativen "spela vidare" och "vet inte" är det lätt att man spelar ett år till. Redan efter 2013 fanns det tankar på att lägga av, men då var de kanske inte lika seriösa. För ett år sedan hade tankarna gått lite längre.

Nu väntar en oviss framtid för Andersson Hed som varit golfproffs mer än halva livet.

– Det är både spännande och skrämmande när man inte vet vad som väntar. Jag har lite funderingar, men inget som är riktigt konkret, säger Fredrik Andersson Hed till Laholms Tidning.

Läs hela intervjun här

Rätt och starkt beslut!
Ja
75
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.