5de42d4103890

Tournytt

Robert Karlsson i ensam ledning

Robert Karlsson, 48, visar att han kan ännu. Inför söndagens spel i British Masters leder han tävlingen.

Text: Erik Hallberg • 2017-09-30 Uppdaterad 2019-12-12

Trots att Robert Karlsson är en av våra mest rutinerade spelare på touren, med elva segrar, var det inte många som tippade att han skulle vara med och slåss i toppen av British Masters inför veckans tävling.

Det har snart gått sju år sedan Katrineholmsonens senaste seger, men nu kan det alltså vara dags igen.

Karlsson inledde lördagens spel stabilt men överglänstes under de första hålen av spelkamraten Lee Westwood som visade upp ett strålande spel på greenerna.

Efter en bogey på det åttonde hålet fanns det nog folk som trodde att Karlsson skulle börja dala i resultatlistan, men oj så fel dem hade. På det nionde hålet, ett kort par 4 slog Karlsson en fantastisk spoon som stannade cirka två meter från flaggan. Karlsson satte putten för eagle och rejäl tätkänning.

Under de avslutande nio hålen spelade Karlsson stabilt samtidigt om flera andra spelare i täten missade en hel del enkla puttar. När Tyrell Hatton missade en putt på cirka en meter på det avslutande hålet stod det klart att Karlsson går in i söndagens spel i ensam ledning. 

– Det är fantastiskt att spela inför den här publiken. Det ska bli otroligt roligt att gå i ledarbollen i morgon, det var längesen jag var där, säger Karlsson till europeantour.com. 

 

Se Robert Karlssons scorekort här:

Robert Karlsson i ensam ledning

Bland övriga svenskars resultat sticker David Lingmerth ut med en fantastisk 62-rond.

Johan Carlsson ligger på en delad 33:e plats.

Se toppen av leaderboarden här:

Robert Karlsson i ensam ledning

Text: Erik Hallberg • 2017-09-30
TournyttEuropean TourRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top