Artiklar

Skribent: Henrik Lenngren


Palm vann i särspel
Palm vann i särspel
Han har vunnit tre gånger i Danmark. Nu är Chalmers-golfaren David Palm även en segrare på Nordea Tour. Närspel i särspel avgjorde en högdramatisk avslutning i Solkusten Masters hosted by Joakim Haeggman.
Palm jagar första segern
Palm jagar första segern
Blir han det första hemvändarproffset att vinna sin egen tävling? Joakim Haeggman har en del jobb kvar att utföra i Solkusten Masters. Värden är sexa inför lördagens avslutning på Nordea Tour. I toppen hittar vi istället två goa gubbar från Göteborg och en östgötsk titelförsvarare. "Nu vill jag bli av med ryggsäcken", säger David Palm, som jagar sin första NT-titel.
Pendeln har svängt
Pendeln har svängt
Försäljningssiffror, medial exponering och användandet på tourerna talar sitt tydliga språk. Den långa puttern är här för att stanna. Vi berättar historien om varför den har lyckats etablera sig – och hur du kan hantera dess fördelar på bästa sätt.
Tigers sköna rentré
Tigers sköna rentré
2009: ohotad världsetta. 2010: känd för spelet utanför äktenskapet. 2011: Skadedrabbad och fritt fall på världsrankingen. 25 mars 2012: tillbaka i vinnarcirkeln. Tiger Woods höll undan – och vann Arnold Palmer Invitational.
Hoey snodde trofén
Hoey snodde trofén
Han hade tre titlar i bagaget – men hade aldrig tidigare vunnit inför ögonen på en marockansk kungafamilj. Michael Hoey levererade prickfri golf när han tog hem Trophée Hassan II, på en av världens mest exklusiva banor.
Lunn vann i Marocko
Lunn vann i Marocko
I onsdags fyllde hon 46 – men det riktiga firandet fick vänta ytterligare fyra dagar. På söndagen bevisade Karen Lunn att gammal är äldst när hon vann Lalla Meryem Cup.
Linda har slagläge
Linda har slagläge
När vindstyrkorna försvagades blev scorerna lägre. Linda Wessberg levererade en parrond och tappade mark. Hon är nia inför avslutningen i Marocko – men har bara fyra slag till ledarinnan Jade Schaeffer.
Joel fajtas om trofén
Joel fajtas om trofén
En irländsk doldis toppar, ett italienskt underbarn skuggar och en svensk tjur från Skaftö jagar. Där har ni förutsättningarna inför söndagens avslutning i Trophée Hassan II.
Tiger tog kommandot
Tiger tog kommandot
Den knutna näven och den blixtrande tandraden är tillbaka. Nu går Tiger Woods till sömns som halvtidsledare i Arnold Palmer Invitational.
Wessberg tar upp jakten
Wessberg tar upp jakten
Först en 68:a. Sedan en 70:a. Linda Wessberg barrikaderar sig i toppen av Lalla Meryem Cup. Hon är delad femma i blåsten på Golf de l´Ocean – men långt ifrån alla hann avsluta den andra ronden.
Joel impade i blåsten
Joel impade i blåsten
I flera timmar var Joel Sjöholm fångad av en marockansk stormvind. När ovädret bedarrade och spelet äntligen kom igång sökte sig "El Toro" mot toppen. Nu skuggar han ledande walesaren Phillip Price.
Segerlös duo i topp
Segerlös duo i topp
Charlie Wie har aldrig vunnit på PGA Tour. Det har inte heller Jason Dufner. Efter torsdagens spel i Florida delar duon ledningen. Men de får se upp – Tiger Woods, som är tillbaka efter skada, delar fjärdeplatsen.
Motiverad Koch har täthäng
Motiverad Koch har täthäng
Ifjol blev det bara tolv tävlingar. I år siktar Carin Koch på fler LET-starter."Jag har tränat mer i vinter och har en större motivation nu", säger Carin – som delar sjätteplatsen med LET-debuterande Erika Holmén. Dessutom är Linda Wessberg trea.
McGrane öppnade bäst
McGrane öppnade bäst
Från daggpatrull till ledare. Morgonpigge Damien McGrane fick bästa tänkbara inledning intill kungens palats i Marocko. Med en 65:a kopplade han ett tidigt grepp i Trophée Hassan II.
Stricker befäste ledningen
Stricker befäste ledningen
Fem slags ledning inför måndagens slutrond. Det är förutsättningarna för världssexan Steve Stricker, som tar sats mot ett tacktal på Hawaii.
Mästarens uppvisning
Mästarens uppvisning
Nej, det blev inte tionde gången gillt för Tjaart Van der Walt. Istället fick den regerande mästaren sista ordet inför hemmapubliken. Louis Oosthuizen vann Africa Open – på ett slutresultat som delvis går till historien.
Stricker upp i topp
Stricker upp i topp
Först en 68:a. Nu en 63:a. Steve Stricker slungade upp sig själv i ledning när Tournament of Champions nådde halvvägs. Världssexan har fem slags marginal ned till jagande Webb Simpson.
Oosthuizen mot ny titel
Oosthuizen mot ny titel
Tuffare flaggplaceringar, mer vind – men oförändrat i toppstriden. Sydafrikanerna Oosthuizen, Van der Walt och Goosen behöll positionerna i Africa Open och peggar upp tillsammans även i söndagens ledarboll.
Favorit i repris för Byrd?
Favorit i repris för Byrd?
Jonathan Byrd vet hur man ordnar till med fredagsmys på Hawaii. Den regerande mästaren lade i högsta växeln direkt – och tog ledningen i PGA-tourens årspremiär.
Carlsson klättrade
Carlsson klättrade
I ett hav av hemmasöner var det en svensk uppstickare som bjöd på svallvågor i Sydafrika. Magnus A Carlsson sköt 65 och avancerade till sjätte plats inför helgens spel i Europatourens säsongspremiär.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent