Wayne Gretzky spelar med annan hockeylegendars putter

Wayne Gretzky använder en putter skapad för hans idol som ung – Gordie Howe.

Wayne Gretzky spelar med annan hockeylegendars putter
Wayne Gretzky spelar med sin idol Gordie Howes putter. //Foto: Getty images

Wayne Gretzky, kanske den bästa hockeyspelaren genom tiderna, använder en putter skapad för en annan legendar inom sporten – Gordie Howe.

Kanadensaren deltog i veckans AT&T Pebble Beach Pro-Am med en knallröd putter med vita detaljer. På golfklubban finns namnet Gordie Howe och numret nio stämplat. 

Gordie Howes tidigare putter. Foto: PGA Tour

Anledningen till att "The Great One" använder sig av puttern är lite av en slump. Gretzky spelade en golfrunda på Sherwood Country Club för två år sedan när en grupp bakom spelade igenom. En av de herrarna hade den knallröda puttern och enligt PGA Tours hemsida sa Gretzky så här om tillfället:
– Jag visste inte att det var Gordies putter och jag sa "Wow, jag älskar din putter". Mannen som använde puttern berättade då att det var Gordie Howes putter och nästa dag hade han skickat den till mig.

Efter att han fått puttern fick hans svärson, Dustin Johnson, känna på den och han tyckte den var lite för lätt. Därför ändrade han vikterna i klubbans sula och sedan dess har nummer 99 använt puttern som ägdes av Goride Howe.
Och med tanke på vad han säger om den ser han inte ut att byta ut den på ett bra tag.
– Det är en av favoritsakerna jag har här i livet, eftersom jag idoliserade och älskade Gordie så mycket. Han skulle skratta om han såg mig använda den men det är verkligen speciellt att ha hans putter. Jag gillar den verkligen.


Snygg putter?
Ja
9
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.