5de401b130faa

19:e hålet

Blocketannonsen: ”Nu säljer jag skräpet, golfset, extra allt”

Nybörjaren Joakim Hellsvik ger upp och säljer nu all golfutrustning.

Text: CM Hellsten • 2018-08-10 Uppdaterad 2019-12-12

Våren 2017 anmälde sig Joakim Hellsvik till en nybörjarutbildning på Nässjö GK. Han fixade sitt gröna kort men under första rundan på korthålsbanan gick precis allt fel.
Joakim gav upp och placerade den nyinköpta golfutrustningen i garaget.

Först nu, sommaren 2018, har Joakim Hellsvik lagt ut golfprylarna till försäljning i en öppenhjärtig och annorlunda annons på blocket. (Se texten längre ner)
– Jag har fått ganska mycket kommentarer på den annonsen och en hel del sympatier också. En del tycker att jag ska byta fru…, säger Joakim Hellsvik till svenskgolf.se/wp.

Varför säljer du först nu?
– Jag var så förbannad efter den rundan ifjol så jag slängde ner golfbagen i bilen och åkte hem direkt. Hade jag passerat en sjö på vägen hade grejerna åkt ner där. Jag har blivit hånad av min fru varje gång hon varit i garaget så därför kom annonsen ut först nu.

Vad ska du göra istället?
– Jag har familj och bygger hus och får nog tiden att räcka till ändå. Jag tror att schack eller boule vore en sport mer på min nivå.

Beskrivning: Efter konstant hånande av frun, varje gång vi gått förbi golfgrejjerna i garaget så åker skiten ut på annons. (Blir billigare än att byta fru)

Tänkte bli stenrik på golfandet, så fick för mig att satsa allt förra året. Ser ju inte svårt ut alls på tv!

“Materialet är allt, så köp inte begagnat” sa säljaren i butiken och gnuggade händerna och log trovärdigt.

Ska jag bli bäst så får de väl bli så tänkte jag och hämtade en kundvagn. Hittade massa bra grejjer som man var tvungen att ha enligt säljaren.

Helt kit med massa bra klubbor, driver/pw/fw/putt/hybrid och allt va det nu heter i en skitsnygg bag. Även regnskydd till, skulle man bli proffs så fick ju inte lite regn hindra mig…

Handskar va man tvungen att ha ju, men bara på en hand. Så det har jag också, en vit för solsken och fina dagar, en svart för regnet.

Åkte även med ett par trendiga golf-dojjor på vagnen. Storlek 44. Jag har egentligen 43 i storlek, men kunde ju vara gott att kunna ha lite tjockare strumpor dom där kalla regniga dagarna. Jag har haft på dom en gång, i affären….

Slängde med ett ett par lådor bollar också. Har aldrig slagit på dom, ville ju inte skjuta bort mina egna bollar så det slank med en rosa boll från rangen. (Lättare att hitta rosa bollar i buskarna).

Sen var man tvungen att ha massa andra viktiga prylar också enligt gnuggande säljaren, som slickade sig om munnen.

En liten stålborste som man flärpar ut och borstar av klubban efter att slagit på bollen, en liten grej som man skulle fixa till mattan med om man nu mot förmodan träffade det kortklippta stället där flaggan står. Och sen ett radband med kulor för att komma ihåg hur många gånger man slagit.

Efter detta gedigna inköp så var det bara att ta det grönt kortet, vilket fixades en helg förra våren. Instruktören tyckte nog synd om den förvirrade killen som sköt åt alla håll och gav mig mot alla odds godkänt, trots att det endast var tur (och vår herres vakande öga) som gjorde att ingen medspelare eller bil skadades allvarligare.

Lagom kaxig och med nyinköpt piketröja så gav jag mig ut på korthålsbanan en solig dag. Detta skulle bli första steget mot mitt nya rika liv som golfproffs. Inget kunde gå fel. Trodde jag! Inte en enda bolljä*el gick dit jag siktade!!! Hur kunde det gå så fel? Efter att ha tänkt onda tankar om både instruktören och säljaren så sansade jag mig och kom till slut fram till att jag är helt kass på det här skitspelet! Det var inte min grej.

Så här sitter jag nu med massa balla grejjer, och en hånande fru…. Jag har blivit taggad i vartenda klipp på facebook som innehåller golfande idioter.

Som ni säkert förstår så vill jag nu sälja skiten till någon annan som vill förstöra sin fritid. Rekommenderas inte till någon med dåligt tålamod, klena nerver eller någon med hånfull fru.

Säljes för 2500:- , för 3000:- får ni även med ett presentkort på 700:- på Dormy, som min fru köpte till mig för att ytterligare strö salt i såren.

Säljs av Joakim


Text: CM Hellsten • 2018-08-10
19:e hålet19:e hålet
Scroll to Top