Tiger Woods slutade prata med sin caddie på grund av basketmatch

Det finns vinnarskallar, och så finns det Tiger Woods.

Tiger Woods slutade prata med sin caddie på grund av basketmatch
Tiger Woods vilja att vinna har inte blivit mindre med åren... //Foto: Getty Images

Det är ingen nyhet att Tiger Woods har en vinnarskalle större än de flesta. Men amerikanens caddie, Joe LaCava, berättade nyligen en historia som sätter lite perspektiv på hur långt Tiger Woods går för att vinna. Oavsett sport.

LaCava gästade radioprogrammet "Inside the Ropes" och berättade om när han och Woods spelade "Horse" i basket, en variant av "Gris" som vi spelar här i Sverige. Men spelet går ut på att sätta basketbollar i korgen och poängen fördelas olika beroende på hur nära korgen du skjuter ifrån. Enligt LaCava försökte Tiger Woods vinna snabbt genom att gå för trepoängare medan LaCava valde en något enklare längd på skotten. Strategin fungerade utmärkt och LaCava vann nio matcher i rad.
– Det här är en sann historia. Nio gånger i rad – och sedan pratade han inte med mig under resten av dagen, säger LaCava.

– Jag fick inte ens ett sms med texten "middagen är klar", som jag brukade få eftersom jag bodde precis intill honom. Jag fick inget meddelande över huvud taget den kvällen. Jag var tvungen att beställa hem mat.
– Han berättade inte att han inte pratade med mig. Han gjorde det bara inte. Han är en extrem tävlingsmänniska, även när det kommer till lekar som den här.

Här kan du höra hela intervjun med Joe LaCava:

Är du en dålig förlorare?
Ja
91
59
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!