Björk: ”Till slut var det ganska kämpigt”

DUBAI. Alexander Björks debutsäsong är över. Ett enastående år på European Tour avslutades med en delad 17:e plats i Dubai och efteråt var han trött.

Björk: ”Till slut var det ganska kämpigt”
Alexander Björk under det fjärde varvet av DP World Tour Championship i Dubai. //Foto: Getty Images

Alexander Björk slutade delad 17:e i DP World Tour Championship efter en 71-runda på söndagen. Totalt gick han tolv under par men med en lovande start på söndagsvarvet såg det ut att kunna bli ännu bättre.
– Jag tyckte att jag kom ut väldigt bra och spelade stabilt de första nio hålen. Jag kände att jag behöll samma lugn som jag hade i går och det kunde mycket väl varit några fler puttar som droppade på de första nio hålen och då hade jag vänt på ett ännu bättre resultat, säger Björk till Svenskgolf.se.

Men det blev bara två birdies på den första halvan av söndagens runda. Och med en trög start på baknian med sex raka par gick han till slut ett under par.
– Det blev lite längre från flaggan sista nio och jag kände att jag blev tröttare och tröttare, så till slut var det ganska kämpigt. Jag tappade ett slag sista nio men är ändå nöjd med tävlingen.
– Jag kommer fårn en period då jag tycker att jag spelat lite sämre och inte riktigt fått till det. Om man tar med det i bagaget och att jag kommer hit och slutar 18-19 eller vad det blir bland de 60 bästa spelarna på touren. Ja, då är det givetvis okej.

Alexander Björk är inte bara nöjd med resultatet. Han är också nöjd med hur spelet såg ut och att det finns mycket positivt att hämta till kommande veckas tävling i Hong Kong.
– Jag tycker att jag spelat väldigt positiv golf den här veckan och jag får vara nöjd med hur jag har hanterat den, säger Alexander Björk till Svenskgolf.se.

Bra tävling, Alexander!
Ja
153
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.