Shriners Hospitals For Children Open – Final Round

19:e hålet

Äntligen, Cantlay!

Tog sin första seger efter år av ryggproblem

Text: Martin Strömberg • 2017-11-06 Uppdaterad 2019-12-12

Även sista dagen på TPC Summerlin präglades av hårda vindar och resultatlistan i Shriners Hospitals for Children kastades om ordentligt.

Två och en halv timme innan ledarbollen klev in på 18:e puttade Alex Cejka i sin birdieputt på det stentuffa sista hålet för 63 slag. Hans nio under par totalt skulle visa sig räcka hela vägen till särspel.

I tredje bollen från slutet gick Whee Kim och Patrick Cantlay och båda gjorde bogey på sista för att också landa på nio under.

Trion fick vänta på resten av spelarna innan de gick ut i särspel på 18.

Efter att alla gjort bogey första vändan lyckades Cantlay rädda par andra gången efter ett skogsbesök från tee. Det räckte till en hett efterlängtad seger och Cantlay kliver upp bland de 50 främsta på världsrankingen.

– Det känns otroligt att få spela alla majors och det kommer att bli mina stora mål 2018, sa Cantlay efter segern.

Cantlay som nu hunnit bli 25 år var stor stjärna under Collegetiden och ansågs mer lovande än jämnårige Jordan Spieth, men har sedan dess haft enorma ryggbesvär.

Han tvingades vila helt under flera säsonger och som om inte det vore nog såg han sin caddie och bästa vän bli påkörd och dödad av en bil i början av 2016.

– Jag har väldigt få nära vänner och den händelsen kommer att plåga mig för resten av livet, sa Cantlay i en intervju efteråt.

Nu ser saker ljusare ut. Han ändrade sin sving för att avlasta ryggen och han har inte haft några problem sedan han gjorde comeback.

– Att ge upp ligger inte för mig och det har aldrig varit ett alternativ.

Och nu är han äntligen tillbaks som segrare.

Enda svensk som fick spela alla ronder var David Lingmerth som slutade på delad 57:e plats.

 

Äntligen, Cantlay!

Text: Martin Strömberg • 2017-11-06
19:e håletAlex CejkaPatrick CantlayPGA TourTournyttWhee Kim
Scroll to Top