NBO Golf Classic Grand Final – European Challenge Tour: Day One

Tournytt

Drömmen om ET: Lengdén leder – petar ner Dantorp

Challenge Tour-finalen har startat. Det är dramatiskt kring topp-15-strecket som ger ett kort till European Tour.

Text: CM Hellsten • 2017-11-01 Uppdaterad 2019-12-12

Challenge Tours motsvarighet till storebror ET:s Race to Dubai kallas för Road to Oman. Vägen till CT-finalen har nu kommit fram till slutdestinationen och NBO Golf Classic Grand Final som arrangeras på Al Moujb Golf i Omans huvudstad Muscat.

TV: Kinhult och Lengdén duellerar i jongleringsmatch

Inför CT-finalen gjorde Oscar Lengdén och Marcus Kinhult upp i en jongleringsmatch på stranden.
Nu duellerar duon på golfbanan.
Oscar Lengdén är inför epilogen rankad 20:e på CT och måste alltså plocka in minst fem placeringar.
Efter att ha öppnat NBO Grand Final med 67 slag (-5) är Oscar Lengdén i delad ledning.
– Det var fantastiskt där ute i dag. Jag har haft två tuffa veckor ute på touren så det var väldigt viktigt för mig att gå ut och spela så bra i dag, säger Oscar Lengdén till CT.

När Challenge Tour efter rond 1 tog fram en aktuell ställning för Road to Oman så visar det sig att Oscar Lengdén tack vare den fina öppningsronden avancerat till plats 8.

Han petar därmed ner Jens Dantorp (som vann senaste CT-tävlingen) från plats 13 till 17.
Marcus Kinhult, som är ett slag bakom Oscar Lengdén i CT-finalen, är kvar på Road to Omans tiondeplats.

Här är aktuell ställning i Road to Oman efter rond 1:

Så här går det för övriga svenskar i NBO Golf Classic Grand Final (siffran längst upp till höger ovanför scorekortet avser spelarens placering i Road to Oman inför finalen:

Text: CM Hellsten • 2017-11-01