Spela

Skollediga får testa golfen

Arboga golfklubb har lyft juniorträningen rejält under de senaste åren. Nu under höstlovet kan de som inte redan är frälsta få prova på golfen.

Text: Karin Klarström • 2013-10-28 Uppdaterad 2013-10-28

Tipsa oss

Satsar din klubb på golf under höstlovet? Mejla oss på nyhetstips@golf.se och berätta.

Den här veckan är skolbarnen lediga och höstlovet bjuder på många aktiviteter runt om i landet. En kommun som satsar ordentligt på att aktivera de skollediga är Arboga. Kommunen har dukat upp ett digert program för den som vill göra mer än spela World of Warcraft på datorn. Hela veckans schema rymmer en rad olika idrotter som är tillgängliga för alla intresserade skolbarn oavsett ålder.

– Vi har fria rangebollar, spel på korthålsbanan och man får låna klubbor på plats, säger klubbens pro Peter Thelin som håller i aktiviteten.

Klubben öppnar för de höstlovslediga på tisdagen och torsdagen. De har provat på höstlovsprojektet tidigare. Förra året hade arrangörerna dock ingen framgång med höstlovssatsningen, då vräkte regnet ned och aktiviteten fick ställas in.

Veckans prova-på är ingen isolerad händelse, klubben har i flera år satsat på att intressera ungdomarna i kommunen för golfen och det har gett strålande resultat.

– Vi har ett samarbete med skolorna och bjuder in alla femte- och sjätteklassare till prova på-dagar under vår- och hösttermin. Anledningen att vi valt just dessa klasser är att vi tycker att det är en bra ålder. I våras hade vi fyra klasser på besök och under hösten har vi hittills haft tio klasser, berättar Thelin.

Sedan projektet drog igång för några år sedan har antalet ungdomar som går i regelbunden träning ökat från runt 30 till över 70. Dessutom har klubben ökat träningen från en kväll i veckan till två.

– Nu har vi paus ett tag, men drar igång juniorträningen igen efter jul med träning i Örebro golfhall.


Text: Karin Klarström • 2013-10-28
SpelaNyheter
Scroll to Top