Norskan Suzann Pettersen van Manulife LPGA Classic i Kanada Foto: Getty Images

Följa

Glädje för “Tutta” – problem för Nordqvist

Norska Suzann Pettersen vann genrepet inför damernas andra major.Samtidigt störs svenska världsåttan, Anna Nordqvist, av allergiproblem och tvingas ta medicin.

Text: Martin Strömberg • 2015-06-08 Uppdaterad 2015-06-08

Manulife LPGA CLassic

Bild 1115414

Datum: 4-7 juni 2015

Bana: Whistle Bear, Cambridge, Ontario, Kanada

Titelförsvarare: Inbee Park, Sydkorea

Ställning

Race to CME Globe

Rond ett:

Superstart för svenskorna

Rond två:

Lindberg jagar seger

Rond tre:

Bra svenskdag i Kanada

Sista LPGA-tävlingen inför nästa veckas major blev en veritabel birdiefest där norskan Suzann Pettersen till slut var vassast. Pettersen kom tillbaks efter två tidiga bogeys sista dagen sista varvet och lyckades avsluta med en 69:a för seger med ett enda slag före amerikanskan Brittany Lang. Norskan slutade 22 under par och fixade samtidigt skandinavisk seger på LPGA för andra veckan i rad.

– Jag är glad för Annas skull att hon vann förra veckan och jag är glad att jag lyckades följa upp det. Hoppas bara att jag inte toppade formen en vecka för tidigt, skämtade Pettersen, med tanke på att det är majorvecka nästa.

Pettersen inledde ett arbete med tränaren Butch Harmon inför den här säsongen och hon är nöjd med utvecklingen.

– Han är den tränare jag arbetat med som har den mest naturliga inställningen till golfsvingen och bryr sig mindre om teknik. Han har gett mig ny inspiration och jag har bara bra saker att säga om honom, sa Pettersen efter segern. 

Bild 1115411

Lika glad som Pettersen var efter segern, lika orolig var vår svenska världsstjärna, Anna Nordqvist. Hon vann förra veckan i New Jersey men den här veckan fick hon en allergisk reaktion under fredagen som hon inte vet vad den berodde på.

– Jag kämpar med en hel del matallergier och vet inte riktigt vad det beror på, trots att jag utesluter det mesta just nu, och jag hade en kraftfull allergisk reaktion i mina luftvägar och i halsen en halvtimme innan jag skulle slå ut i fredags, berättar Nordqvist för Svensk Golf.

Trots det lyckades Nordqvist ta en delad 15:e plats på tolv under par den här veckan. I slutändan var hon tio slag bakom Pettersen men mycket nöjd med prestationen under de förutsättningarna som rådde.

– Både själva reaktionen och medicineringen påverkade mig under fredagen och jag blev bland annat väldigt trött. Men trots det så kämpade jag på och fixade cutten, vilket var mitt mål just då. Med det i åtanke så tycker jag att slutresultatet är mycket bra och känner att spelet finns där. Nu vill jag egentligen bara få vara frisk och fokusera på spelet framöver och jag ser verkligen fram mot nästa vecka.

Då spelas damernas andra major, KPMG Women´s PGA Championship på Westchester i Harrison, New York. Förhoppningsvis med en frisk Anna Nordqvist på startlinjen.

Pernilla Lindberg låg delad fyra inför avslutningen men för andra veckan i följd tappade hon sista dagen och en 76:a gjorde att hon föll till en delad 19:e plats.

Caroline Hedwall hade 70 slag sista dagen och delade 39:e medan Karin Sjödin slutade delad 46:a efter en avslutande 75.a.


Text: Martin Strömberg • 2015-06-08
FöljaNyheter
Scroll to Top