Anna Nordqvist blev bästa svenska i Pure Silk Bahamas LPGA Classic. Foto: Getty Images

Följa

Nordqvist bästa svenska på Bahamas

Anna Nordqvist blev bästa svenska i Pure Silk Bahamas LPGA Classic. Trots kraftig vind, förseningar och för mycket spinn på greenerna är hon nöjd med veckan på Bahamas.

Text: Olof Åsgård • 2015-02-09 Uppdaterad 2015-02-09

Pure Silk Bahamas LPGA Classic

Bild 1113360

Speldatum: 5-8 februari 2015

Spelplats: Ocean Club, Bahamas

Par: 73

Längd: 6 075 meter

Titelförsvarare: Jessica Korda

Prissumma: 1 300 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D19. Anna Nordqvist –8, 72, 70, 70, 72 

D39. Pernilla Lindberg, –2, 71, 72, 72, 75

MC. Caroline Hedvall, +3, 73, 76

MC. Karin Sjödin, +6, 77, 75

Slutställning

Läs också: 

Rond 1: Kraftigt oväder blåste av spelet på Bahamas

Rond 2: Nordqvist och Lindberg bra med på Bahamas

Rond 3: Svenskorna nöjda efter lång dag på banan

Sei Young Kim vann LPGA-tävlingen på Bahamas efter särspel. Vinnarscoren blev 14 under par. Anna Nordqvist var sex slag efter på en delad 19:e plats. Sista dagen gick svenskan ett under par, 72 slag.

– Jag gjorde några misstag under sista rundan och hade en tre, fyra dåliga klubbval som kostade. Spelet känns stabilt men jag lyckades inte scora, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Efter tävlingen var Nordqvist utmattad och det tidiga spelavbrottet i torsdags som medförde stora förändringar i spelschemat satte sina spår.

– Det blev en lång helg, har spelat 49 hål på två dagar i stark vind och det tär på krafterna. Det känns som det har varit en jättelång vecka, säger Nordqvist.

Under tävlingen på Bahamas har spelarna försökt tämja vinden som stundtals varit oberäknelig.

– Överlag slog jag bollen bra i veckan men tyckte vinden var klurig att läsa och det var svårt att kontrollera spinnen på wedgarna in i vinden. Jag slog en hel del bra wedgar i dag som spann för mycket, säger Anna Nordqvist.

Inför fortsättningen av säsongen är Nordqvist positiv.

– Jag har spelat två tävlingar nu och det känns lite smårostigt, men mycket är positivt i spelet. Jag har en del saker att jobba på men ser fram emot några dagar ledigt innan uppladdningen inför Thailand om två veckor startar.

Pernilla Lindberg, som tillsammans med Nordqvist var de enda svenskorna som klarade kvalgränsen, slutade delad 47:a, totalt två under par efter en 75-runda fjärde varvet.

– Jag spred bollarna från tee i dag och tappar man drivarna här så försvinner de i vinden. Scoren hade faktiskt kunnat vara ännu sämre i dag om jag inte haft ett bra närspel, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf.

Lindberg tycker att spelet blev sämre och sämre ju längre tävlingen led men är nöjd över att hennes närspel och puttning fungerat.

– Jag är glad att se den träning jag lagt ner på närspel och puttning i vinter ger utdelning, säger Lindberg och fortsätter:

– Jag ser glimtar i det långa spelet också men det finns en del att jobba på.


Text: Olof Åsgård • 2015-02-09
FöljaNyheter
Scroll to Top