Sydafrikanskan Lee-Anne Pace vann damernas Europatourtävling i Turkiet Foto: Getty Images

Följa

Pace vann i Belek

Sydafrikanskan Lee-Anne Pace vann Turkish Airlines Ladies Open.Linda Wessberg blev bästa svenska och slutade på en delad tionde plats.

Text: Martin Strömberg • 2013-05-12 Uppdaterad 2013-05-12

Det var ännu en tuff och svårscorad dag på National Golf Club i Belek. Totalt lyckades bara fyra spelare gå under par över de 72 hålen. 

– Det är definitivt en av de tuffaste banorna på touren. Den är smal och greenerna blev bara hårdare och snabbare ju längre veckan gick, sa Pace.

Efter en sista dag på 72 slag (-1) tog sydafrikanskan sin sjätte seger på LET men det var tre år sedan sist och Pace var lycklig när segern var klar.

Båda spelarna i sista bollen hade chansen att ta sig till särspel via birdie men både Carlota Ciganda och engelskan Charley Hull missade sina puttar hårfint.

– Hjärtat stannade nästan på mig ett slag men det som händer händer och hade det blivit särspel så hade jag fått ta det. Jag försökte att inte titta på slutet utan stod och puttade lite, förklarade Pace.

Den engelska rookien Charley Hull hade tidigare två andraplatser under sin debutsäsong och hon hade kluvna känslor efter ännu en.

– Jag är nöjd men samtidigt lite irriterad. Jag spelade dåligt första elva hålen men betydligt bättre på slutet, summerade hon dagen.

Linda Wessberg avslutade med ett varv på 74 slag (+1) och delade tiondeplatsen fyra slag bakom Pace.


Text: Martin Strömberg • 2013-05-12
FöljaNyheter
Scroll to Top