Carlota Ciganda från Pamplona tog sin första seger på Ladies European Tour. Foto: LET

Följa

Seger för spansk rookie

Carlota Ciganda, 22-årig spansk rookie från Pamplona, höll nerverna i styr och behöll sin ledning från lördagen ända in i mål i Deloitte Open i Holland. Carin Koch blev fyra och Mikaela Parmlid sexa.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-03 Uppdaterad 2012-06-03

Deloitte Ladies Open

Datum: 1-3 juni
Bana: Golfclub Broekpolder, Rotterdam, Holland
Prispengar: €250 000
Vinnare: Carlota Ciganda

Deltagarlista
Starttider
Slutställning

Penninglistan

Relaterat
Kvartett delar ledningen
Koch har segerchans

Carlota Ciganda skaffade sig ett grepp om tävlingen när hon med en 67:a den andra dagen (av tre) ryckte till ledning. Den unga spanjorskan visade inga tecken på nervositet när hon avslutade med en säker 69-rond, vilket gav nio under par i sammandraget och en seger med två slag före finskan Ursula Wikström.

– Jag är mycket lycklig, mest för att jag spelat så bra golf. Jag var lugn hela dagen och att vinna är en härlig känsla. Det är stort att vinna första segern på Europatouren, förhoppningsvis kan det komma fler segrar, sa Ciganda till LET:s hemsida.

Carin Koch, den 42-åriga legendaren inom svensk damgolf, hade ett bra läge inför slutvarvet men förmådde inte matcha den nya generationen. Carin avslutade med en 72:a och fick för detta en delad fjärdeplats.

En annan göteborgska, Mikaela Parmlid, hade 71 sista dagen och tog sig upp till delad sjätte plats, ett slag bakom Carin Koch.


Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-03
FöljaNyheter
Scroll to Top