Blågule Pelle Edberg svarade för en stark insats på fredagen och delar ledningen på Sicilien. Foto: Getty Images

Följa

Edberg i topp på Sicilien

Pelle Edberg svarade för fredagens bästa score – 66 (-6) och är i delad ledning i Sicilian Open inför helgen. Smålänningen jagar sin första seger.

Text: CM Hellsten • 2012-03-30 Uppdaterad 2012-03-30

Sicilian Open

Bild 1116031

Datum: 29/3-1/4.
Plats: Verdura Golf & Spa Resort, Sicilien, Italien.
Prissumma: € 1 000 000.
Vinnare: Raphaël Jacquelin (2011).

StartfältStartlistaRace to DubaiAktuell ställning 

Golf i TV

Bild 1116033

Torsdag: 13.30-17.30
Fredag: 13.30-17.30
Lördag: 13.00-17.00
Söndag: 13.00-17.00

Sommaren 2007 var Pelle Edberg i toppform och under loppet av tre veckor blev det en tredjeplats i Smurfit Kappa European Open, en fjärdeplats i Barclays Scottish Open och en tolfteplats i debuten av British Open.
Året efter slutade han tvåa i SAS Masters på Arlandastad.
Närmare än så har Pelle Edberg inte kommit en seger.
Men nu finns den inom räckhåll i Sicilian Open.

Smålänningen svarade för en mycket strong insats under fredagens andra varv på Verdura Golf & Spa Resort. Iklädd en gul-blå outfit och matchande bandana noterade han sex birdies, två bogeys samt en eagle för en 66-rond (-6).
Väl inne i klubbhuset efter den tidiga ronden hade Pelle Edberg totalt 136 slag (-8) och när ronden var över delade han ledningen med en kvintett.
– Skjuter man sex under par då är man nästan alltid med i toppen. Jag spelade lika bra som igår men nu satte jag några fler puttar.  Det känns positivt och jag tycker att jag har tränat bra de senaste månaderna och att spelet börjar falla på plats, säger Pelle till Svensk Golf.

Och det blev en eagle på hål 11…
– Jag träffade fairway i dag till skillnad från igår då jag hamnade i fairwaybunkern. Fick upp en järnfyra till tre meter och råkade sänka putten. Det var underbart.

Pelle Edberg tillbringade förra säsongen på Challenge Tour där han för sjätte gången fixade spelrättigheter till European Tour.
Ett fullt tourkort.
Fast ändå inte.
– Touren säger att det är ett fullt kort men jag får inte spela de stora tävlingarna i Asien och ibland inte ens de små. I praktiken betyder det att jag får spela 14 till 19 tävlingar av 37. De andra spelar om mellan 2 miljoner euro och 6 miljoner dollar medan vi får spela om mellan 600 000 euro och 1 miljon euro. När vi som har de här typerna av kort väl får vara med i en tävling så spelar vi om – i jämförelsen – småpengar. Det är jäkligt frustrerande.

Vad skulle en topplacering på Sicilien betyda?
– Jag behöver spela in pengar så att jag kan vara med och slåss om en hyfsad re-ranking som vi har två gånger under säsongen. Jag behöver nog i alla fall få in en 20 000 euro på två tävlingar för att få en hyfsad re-rank och då är det väl bättre att spela in lite mer redan nu så att det är klart. Nästa re-rank är efter Madeira och det är också nästa tävling som jag får spela.

Och en seger?
– Skulle innebära att jag kan välja och vraka bland alla tävlingar resten av säsongen plus 2013. En vinst skulle betyda sjukt mycket.

Var befinner du dig i dag jämfört med framgångsåren 07- och -08?
– Jag tycker nog att jag spelmässigt börjar komma tillbaka till ungefär samma känsla som jag hade då. Sedan tycker jag att min teknik och hur jag är som golfare är bättre nu än då. Det är inte riktigt lika mycket upp och ner. Förhoppningsvis kan det leda till något bra.

Joakim Lagergren, som var bäste svensk på Sicilien efter rond 1, tappade på fredagen och kom in på 73 (+1) och är med 139 (-5) 26:a, en placering som han delar med Mikael Lundberg och Magnus A. Carlsson.
Näst bäste svensk är Michael Jonzon som efter två raka 69-varv är delad 14:e med 138 (-6).
Övriga svenskar missade cutten. 

Houston har problem – men inte Calle P

Text: CM Hellsten • 2012-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top