Linda Wessberg är tillsammans med Pernilla Lindberg tre slag efter täten på Nya Zeeland Foto: Getty Images

Följa

Svenskduon tre slag efter

Båda svenskorna på Nya Zeeland, Pernilla Lindberg och Linda Wessberg, öppnade med 70 slag och är med det tre slag efter ledande hemmaspelarna Lynnette Brooky och Emily Perry samt engelskan Kym Larratt och fransyskan Joanna Klatten.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-17 Uppdaterad 2012-02-17

ISPS Handa NZ Womens Open

 Bild 1115399

Speldatum: 17 – 19 februari
Bana: Pegasus Golf Club, Christchurch
Prispengar: 200,000 Euro
Segrare: Kristie Smith (2011)

Startfält / Starttider
Aktuell ställning
Penninglista

Läs också:

Svenskduon tre slag efter

Båda svenskorna svarade för tre birdies och en bogey var under den första rundan och delar med det tjugondeplatsen. Men de är bara tre slag från ledningen.  Pernilla var nittonde i årets första tävling i Australien där Linda kom 66:a och båda missade kvalgränsen förra veckan som också ingick i LPGA. Men nu har de tätkänning igen.

I täten finns två hemmaspelare och en engelska och en fransyska. Engelskan är  Kym Larratt och Nya Zeeländskorna är rutinerade 44-åringen Lynnette Brooky och 21-årige Emily Perry. Och fransyskan Joanna Klatten som besöker landet för första gången. Brooky har vunnit fyra gånger på LET men det var sju år sen sist.

– Jag skulle vilja vinna en gång till innan jag lägger av i en tävling som ligger nära mitt hjärta. Jag tror himlen hjälper mig lite den här veckan, berättade hon för tävlingens hemsida.

14-åriga Ko två slag efter

De två hemmaspelarna i täten överskuggade den här dagen landets mest omtalade damgolfare. 14-åriga Lydia Ko som för några veckor sedan blev den yngsta någonsin att vinna en proffstävling när hon vann på den Australiska damtouren. Hon är även rankad, trots sin ringa ålder, som världens bästa damamatör. Hon startade med 69 slag och är två slag ifrån täten.


Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-17
FöljaNyheter
Scroll to Top