Pernilla har chansen i en hoptryckt resultatlista på Pegasusbanan Foto: Getty Images

Följa

Lindberg fyra slag efter

Pernilla Lindberg är bästa svenska inför den sista rundan på Nya Zeeland. Men det oerhört jämnt. Inte mindre än sex spelare delar ledningen. Däribland 14-åriga sensationen Lydia Ko. Linda Wessberg är fem slag från ledarna.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-18 Uppdaterad 2012-02-18

ISPS Handa NZ Womens Open

 Bild 1115425

Speldatum: 17 – 19 februari
Bana: Pegasus Golf Club, Christchurch
Prispengar: 200,000 Euro
Segrare: Lindsey Wright

Startfält / Starttider
Aktuell ställning
Penninglista

Läs också:

Svenskduon tre slag efter
Lindberg fyra slag efter

Det är ovisst och en ihoptryckt resultatlista på Nya Zeeland. Sex spelare delar ledningen och 36 spelare finns inom sex slag från ledningen. Två av dem är svenskor.

Pernilla Lindberg ligger fyra slag efter med sina två under par (70-72). Hon berättar för Svensk Golf att hon spelat stabilt men haft svårt att ta vara på sina birdiechanser. Trots det har hon slagläge på söndagen. Hon har nämligen banrekordet på Pegasus-banan med 63 slag från 2010. Om hon kan komma i närheten av det på den sista rundan så kan det räcka långt.

Ett slag sämre än Lindberg är Linda Wessberg. Linda hade 73 på den andra rundan som innehöll lite av varje. Tre birdies men också två bogeys och en dubbel.

14-åriga Ko i topp

En av de sex i toppen är knappt tonåriga hemmaspelaren Lydia Ko. Med två raka 69 rundor kan hon vinna igen för andra gången på en månad. Den yngsta vinnaren någonsin i en proffstävling tror på sina chanser. Speciellt om det blåser.

– På Royal Melbourne förra veckan blåste det under två rundor och då spelade jag som bäst. Jag kommer bara att spela mitt spel. Träffa fairways och förhoppningsvis sänka fler puttar, det kommer att bli kul, sa tonåringen till tävlingens hemsida.

Hon delar ledningen med Mariajo Uribe från Columbia, Lindsey Wright från Australien, Haeji Kang från Sydkorea, Alison Walshe från USA och Carlota Ciganda från Spanien.

Men det kommer att bli mycket ovisst med så många som har chansen under de sista arton hålen.


Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-18
FöljaNyheter
Scroll to Top