Inte en enda bogey och 68 slag av Nordqvist Foto: Getty Images

Följa

Bra start av Anna

Anna Nordqvist fick en bra start på veckans tävling i Thailand. Hon är bara ett slag efter ledande Ai Miyazato efter den första rundan. Maria Hjorth finns på delad artonde plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-16 Uppdaterad 2019-12-11

Honda LPGA Thailand

Speldatum: 16 – 19 februari
Bana: Siam Old Course, Chonburi
Prispengar: 1,5 miljoner dollar
Segrare: Yani Tseng (2011)

Startfält
Starttider
Aktuell ställning
Penninglista

Läs också:

Bra start av Anna

 

Anna visade att formen var på väg redan förra veckan när hon avslutade mycket starkt i Australien och spelade sig upp på tionde plats efter 68 sista dagen. 68, utan ett ända tappat slag blev det även under den första rundan på Siam Country Clubs Old Course.

– Jag hade en bra avslutning förra veckan så jag hade med mig självförtroende från det. Jag försökte bara ta det lugnt i hettan därute. Jag träffade mycket fairways och greener och behövde inte kämpa för paren. Och till slut fick jag några birdieputtar att falla, berättade Anna på sin presskonferens.

Miyazato upp i topp
Den enda som var bättre den här dagen var Ai Miyazato som är ett slag för svenskan. Hon trivs bra i den här tävlingen som hon vann för två år sedan.  Anna delar andraplatsen med koreanskorna Se Ri Pak, Amy Yang och Na Yeon Choi och veteranen Karrie Webb.

– Det var stabilt idag, jag är nöjd med alla delar av spelet. Jag har under vintern tränat väldigt hårt på mitt närspel och det gav utdelning, berättade den lilla japanskan med det stora spelet för tävlingens hemsida.

Två slag efter finns hemmaspelaren Numa Gulyanamitta och belgiskan Solheim Cup-vinnaren Boeljon som fick en bra start på sin säsong när hon vann i Australien för ett par veckor sedan.

Gladast av alla var nog ändå Paula Creamer som lyckades göra Hole-in-one på det tolfte hålet på sin väg mot 72 slag.

Äve Maria Hjorth såg ut att kunna hänga med i täten när hon rivstartade sin säsong med två birdies. En dubbel på sexan bromsade hennes framfart men ett par sena birdies gör att hon kom in på 71 slag och är fem slag efter ledarinnan.

Caroline Hedwall gick runt på par och är på delad 26:e plats och Sophie Gustafson är på 43:e efter att ha slutat på två över par.

Annas fina inledningsrunda gör nu att hon kommer att gå i ledarboll med japanskan redan på fredagens runda.

ET: Florén tia i Indien
"Fidde" är tillbaka
Carl kan ta Ryder-plats – trots medborgarskap

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-16
FöljaNyheter
Scroll to Top