Peter Hanson svarade på söndagen för sin bästa rond i US Open på Pebble Beach. Foto: Getty Images

Följa

Hanson bäste svensk

PEBBLE BEACH. Peter Hanson avslutade med en 69-rond (-2) på Pebble Beach. Det gjorde honom till bäste svensk på en 16:e plats. Placeringen är hans främsta i majorn.

Text: CM Hellsten • 2010-06-21 Uppdaterad 2019-12-11

US Open

Spelplats: Pebble Beach Golf Links, Kalifornien.
Datum: 17-20 juni.
Prissumma: 7 500 000 dollar (1 350 000 till vinnaren).

Startfält

Startlista, rond 4

Aktuell ställning

Peter Hanson sitter inne i baracken bakom 18:e greenen och signerar sitt scorekort. Morgonrundan i söndagens US Open är över och Hanson noterade fem birdies och tre bogeys för 69 slag (-2). Det är hans bästa score på Pebble Beach den här veckan och andra gången i US Open som han är under 70.
Peter kliver ut på trappan, ler och utbrister:
– Revansch!

Varför kom inte det här tidigare?
– Jag försökte spela lite smartare idag, inte så aggressivt. Jag försökte vara kort om flaggorna hela tiden och det var många greener som jag inte ens försökte träffa och tydligen är det så man ska spela. I början på veckan hade jag lite den strategin men när man som jag hamnade lite efter på andravarvet så blir det lätt att man börjar jaga flaggorna. Nu skulle jag vilja att US Open började…

Peter Hanson var en av blott fem spelare som kom in på under 70 slag på söndagen och 292 (+8) totalt räckte till en 16:e plats i US Opens 110:e upplaga.
Det är skåningens främsta placering i majorn.
– Spelet var inte så dåligt som resultatet visat tidigare i veckan och därför var det skönt att få den här bekräftelsen i dag. Nu känner jag mig extra motiverad att jobba ännu hårdare inför British och PGA Championship, säger Peter.

Robert Karlsson kom in på 73 slag (+2) efter tre bogeys och en birdie. Med 294 (+10) delar han 27:e plats.
– Det är helt okej, jag kom liksom aldrig riktigt igång med spelet men man lär sig mycket av att spela de här banorna, säger Robert.

Precis som på lördagen noterade Henrik Stenson en 74-rond (+3). Och även den här gången hamnade hans boll ute i Stilla havet till vänster om 18:e greenen.
– Jag slog jag en kanon-spoon mitt i fairway men den tar två hårda vänsterstudsar och rullar ut och går ner i vattnet på sista. Alla sa “bra slag” och applåderade och så kommer man fram och får droppa. Jag har gjort alldeles för många kostsamma misstag den här veckan. Jag hade absolut kunnat spela för att vara topp-10 men då kan man inte kasta i väg två, tre extra dubblar. Jag är fem över par totalt på hål 18 och på par på det sjätte och där är de flesta någonstans mellan 2 och 4 under. Bara på de två par 5-hålen så är jag tio slag efter. Plockar man bort de så…, säger Henrik.

När får vi en svensk majorseger på herrsidan?
– Det är inte så himla lätt, kolla bara på Dustin Johnson i dag. Vi var fem svenskar här och ju fler killar vi får in i startfältet, desto större chans har vi. Sedan är kanske inte US Open den mest troliga att vi kommer att vinna, utan jag tror att vi har störst chans i PGA Championship. Den sätts upp ungefär som TPC och där har ju Henrik redan vunnit, säger Robert Karlsson.

Här är Stensons analys:
– Vi har ju chansen varje gång vi peggar upp. Det är tuffa banor, det tuffaste motståndet och man måste spela absolut på topp. Vi har ändå varit med uppe och haft bra placeringar, min bästa chans var på PGA-mästerskapen för två år sedan när Padraig Harrington vann. Jag gick ut och var ett, eller två slag efter och där var jag med bland fyra, fem spelare. Vi svenskar har helt enkelt inte placerat oss tillräckligt bra efter de första två, tre dagarna. Allt handlar om att vara med uppe när man kommer in på sista nio.

På söndagskvällen åkte Peter Hanson och Robert Karlsson med ett BMW-chartrat plan från San Jose till Tyskland för kommande veckas European Tour-tävling i München. Duon fortsätter sedan med touren till Paris. Ingen av dem kommer att spela Scottish Open utan veckan före British Open laddar de på hemmaplan.

Henrik Stenson åker till Sverige för att fira midsommar via Orlando och Dubai. Han spelar inget på European Tour fram till nästa major.
Och om det tycker Peter Hanson så här:
– Henrik ska vara ledig fram till British – han jobbar bara halvtid…


Text: CM Hellsten • 2010-06-21
FöljaNyheter
Scroll to Top