Följa

Tourfinalen stannar i Dubai

Europatourfinalen får högre prispengar, blir kvar i Dubai – men byter namn. Däremot är bonuspoolens framtid oviss. – Förhandlingar återstår, därför dröjer beskedet, säger toruchefen George O'Grady.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-11 Uppdaterad 2011-12-11

Gårdagens finalrond av Dubai World Championship innebar också att kontraktstiden på tre år löpte ut för tävlingen.

Men halvvägs in i söndagens spel hölls en presskonferens där planerna för framtiden presenterades. Då visade det sig att ett nytt treårsavtal med huvudsponsorn DP World är undertecknat och att finalen återvänder till Jumeirahs Earth Course 2012.

Men istället för Dubai World Championship presented by DP World blir det DP World Tour Championship Dubai. Formatet kommer dock att vara intakt, liksom premisserna att de är de 60 bästa spelarna som kvalar in. Något oväntat kommer också prispengarna att stiga från 7,5 miljoner dollar till 8 miljoner under nästa år.

Däremot är det fortfarande ovisst kring den bonuspool, som de 15 bästa spelarna i Race to Dubai får ta del av.

– Vi för fortfarande förhandlingar med fler tänkbara sponsorer. Därför kan vi ännu inte berätta vad som händer med poolen, men det blir en pool i alla fall, säger tourchefen George O’Grady.

Rykten gör dock gällande att den kommer att minska radikalt, jämfört med dagens 7,5 miljoner dollar.

– Det är kul att finalen blir kvar här. Det är en fantastisk tävling på en bra plats. Dessutom är det ju en garanti att vädret är fint här och det är mycket värt, kommenterar Robert Karlsson.


Text: Tobias Bergman • 2011-12-11
FöljaNyheter
Scroll to Top