51-åriga Juli Inkster delar ledningen med Suzann Pettersen efter första dagen i Mexiko. Foto: Getty Images

Följa

51-åriga Juli leder

Juli Inkster fyllde 51 år i juni. Nu kan den amerikanska veteranen bli den äldsta vinnaren någonsin på LPGA Tour. Hon och Suzann Pettersen leder Lorena Ochoas inbjudningstävling. Två svenskor är delad femma.

Text: CM Hellsten • 2011-11-11 Uppdaterad 2011-11-11

Lorena Ochoa Invitational

 

 


Datum:
10-13 november.
Bana: Guadalajara CC, Guadalajara, Mexiko.
Prissumma: $ 1 000 000.
Titelförsvarare: I.K. Kim.

Startfält
Startlista
Aktuell ställning

Lorena Ochoa Invitational, som har tillägget “Presented by Banamex and Jalisco It Happens Within You” i det officiella namnet, spelas för fjärde året i rad i hennes hemstad Guadalajara. Det här är dock första gången som Lorena inte spelar sin egen tävling.
Hon var världsettan som i maj 2010 slutade med proffsgolfen för att istället satsa på familjelivet. På tisdag nästa vecka fyller Lorena 30 och hon väntar nu sitt första barn.
Ochoa kommer dock att vara på plats på Guadalajara Country Club under hela veckan.

Från andra sidan repen kunde Lorena på torsdagen se hur Suzann Pettersen gjorde fyra birdies på sina fem första hål. Efter den lysande starten så blev det ytterligare två birdies och en bogey på vägen in för 67 (-5).
Med det delar norskan förstaplatsen med Juli Inkster och duon är ett slag före Sydkoreas Meena Lee som tvingades dra sig ur onsdagens pro-am på grund av sjukdom.

Juli Inkster träffade 11 av 14 fairways, puttade 26 gånger och svarade för en bogeyfri rond och fem birdies.
67:an är Julis bästa score någonsin i Lorena Ochoa Invitational. Detta trots att amerikanskan besväras av smärta i höger armbåge som gör att hon inte kan svinga normalt och skadan har hållit henne borta från rangen de senaste veckorna.
I september blev 16-åriga Lexi Thompson tourens yngsta vinnare.
Nu siktar Juli, 51, på att bli den äldsta.
– Jag skulle älska att vinna den här tävlingen eftersom Lorenas namn är kopplat till den. Alla andra känner likadant. Lorena är en sådan speciell person, alla på touren respekterar henne och det skulle definitivt vara speciellt att vinna här. Men det är långt kvar, sa Juli på presskonferensen efteråt.

Ochoas inbjudningstävling innehåller 36 spelare. 8 av de 10 bästa på världsrankingen finns med, precis som 17 av topp-20 på LPGA:s penninglista.
Tre svenskor har rest till Mexiko – Sophie Gustafson, Maria Hjorth och Anna Nordqvist.
Sophie och Mimmi inledde med en varsin 70-runda och med två slag under par delar svenskorna femteplatsen med Paula Creamer, Se Ri Pak, Cristie Kerr och Michelle Wie.
Anna Nordqvist kom också in på under par (71, -1) och är delad elva.

Apropå elva. LPGA rapporterar att touren kommer att uppmärksamma Yani Tseng under fredagen som är en den elfte november 2011 – 11/11/11. Världsettan har just 11 segrar hittills den här säsongen men just nu är hon näst sist i Guadalajara efter en 76-rond (+4).
Det hade förstås varit passande om arrangörerna då också hade satt Yani Tsengs starttid till klockan… 11.11.11.

Tiger öppnade starkt
Två 62:or i Singapore

Text: CM Hellsten • 2011-11-11
FöljaNyheter
Scroll to Top