5de59d6cc5599

Följa

Tseng överglänste Wie

Yani Tseng stod slutligen som segrare i Arkansas efter en spännande fight mot Michelle Wie. Anna Nordqvist klättrade till en delad niondeplats, sju slag bakom Tseng.

Text: Eric Franzén • 2010-09-13 Uppdaterad 2019-12-11

P&G NW Arkansas Championship


Datum: 10-12 september
Spelplats: Pinnacle Country Club
Prispengar: 2 000 000 USD
Segrare: Jiyai Shin (2009)

Slutresultat & prispengar
Rolex Rankings

Söndagens ledarboll utvecklades till en laddad duell mellan forne världsettan Yani Tseng och Michelle Wie. Detta efter att Tseng startat andra nio med tre birdies på de fem första hålen och knappat in på den treslagsledning som Wie hade vid rondens början. 

Det avgörande ögonblicket kom dock på korthålet 15, där Wie gjorde en närspelsbogey efter miss vänster om greenen medan Tseng noterade birdie.

Wie slog senare tillbaka med en mästerlig birdie som lade sig någon meter från pinnen på det långa korthålet 17. Men till slut var det Yani Tseng som stod på sista greenen med en halvmetersputt för birdie och seger. 

Detta efter att Wie hämtat in ett slag på par 5 hålet och för någon minut gått upp jämnsides i delad ledning. Taiwanesiskan levererade dock utan att darra och kunde därefter räkna hem sin femte titel på LPGA Tour.

Starkt avancemang av Nordqvist
Anna Nordqvist stod för en bländande inledning av sista speldagen med tre raka birdies på de första hålen. Fjolårets segrare i LPGA Championship vände på fyra under par och spurtade framgångsrikt in bland de främsta placeringarna. Birdieracet avtog visserligen under sista nio, som Anna gick på par efter en bogey på 13 samt en birdie på 16.

67-ronden, fyra under par, innebar ett slutligt avancemang till sex under par samt delad niondeplats – Annas sjätte topp tio-placering för i år.

Karin Sjödin gick ett över par och tappade elva placeringar ned till delad 23:e plats. Louise Stahle slutade delad 47:a på två över efter att sista speldagen klarats av på par, 71 slag.


Text: Eric Franzén • 2010-09-13
FöljaNyheter
Scroll to Top