Ska Lee Westwood bli den tredje européen i rad som vinner The Players Championship? Foto: Getty Images

Följa

Westwood håller undan

Lee Westwood behåller med viss möda ledningen inför sista ronden av The Players på TPC Sawgrass. Fredrik Jacobson tog ett stort kliv uppåt och finns med i kampen om en topp 10-plats.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-05-09 Uppdaterad 2019-12-11

The Players Championship

Speldatum: 6 – 9 maj
Bana: TPC Sawgrass, Ponte Vedra Beach, Florida
Prispengar: 9,5 miljoner USD.

Starttider
Aktuell ställningFedEx Cup
Världsranking

Tidigare artiklar“Underbart att vara här”
Stenson nöjd med 69
Westwood tog ledningen

Lee Westwood har radat upp den fina rondserien 67-65-70 (-14) och har inför finalvarvet ledningen med ett slag före australiensaren Robert Allenby och två före Lucas Glover, Ben Crane och Francesco Molinari på tredje plats.

Engelsmannen från Worksop, som varit nära fyra majortitlar de senaste två åren, är alltså kvar i den ledarposition där han startade ronden. Men det skedde stora svängningar i fälet under “moving day”.

Efter tolv spelade hål var Westwood två slag efter Heath Slocum som såg ut att ta ett grepp. Men amerikanen tappade fyra slag på de sista sex hålen och britten var tillbaka i förarsätet.

I stället dök Robret Allenby upp från ingenstans. Australiensaren, som var fem bakom täten när han gick av 13:e, gjorde eagle-birdie på 16:e och 17:e och tog därmed plats i söndagens ledarboll.

Lee Westwood brydde sig inte så mycket vad som hände på ledartavlan.

– Här gäller det bara att koncentrera sig på det du själv gör. Det är en sådan typ av bana. Spelar du bra finns det birdies att hämta, slår du inte bra slag straffas du rejält. Det är så man blir behandlad på en bra goflbana.

Konstslag på 18:e
Westwood var lite illa ute på sista hålet, där han missade utslaget till höger och fick leta länge innan han hittade en glugg mellan träden. Med stort mod slog han upp en järnsexa till mitt på greenen och avvärjde skickligt hotet mot ett tappat slag. Nu hade han i stället en hyfsad birdiechans men var ändå nöjd med sin par. 

I händelse av seger blir Westwood den tredje européen i rad som vinner “den femte majorn”. 2008 vann Sergio Garcia och i fjol var det Henrik Stenson som tog hem den prestigefyllda titeln.

Jacobson på rätt väg
Bäste svensk i år ser ut att bli Fredrik Jacobson. Kungsbackaspelaren gick tredjeronden på 69 slag och tog sig från 23:e till delad 15:e plats. Han är sex slag bakom Westwood.

Den andre kvarvarande svensken, Robert Karlsson, hade en mindre lyckad dag och föll efter en 77-rond till delad 63:e plats.

Se upp för Mickelson!
För Phil Mickelson lever fortfarande hoppet om att bli ny världsetta söndag kväll. Om han vinner tävlingen och Tiger Woods inte blir topp 5 sker skifte på tronen.

Mickelson visade vad han kan när han gick lördagsronden på 66 slag. Inför avgörandet ligger han på delad 11:e plats, fem slag från ledningen.

Tiger Woods (-4) är delad 45:a och lär få svårt att ta sig upp bland de fem bästa.

Då är nog sannolikheten större att Mickelson kan hitta stora birdieflytet och spurta till seger. Han har kommit bakifrån förr.


Text: Jörgen Ohlson • 2010-05-09
FöljaNyheter
Scroll to Top